BEVER - Na 34 jaar gaat Marie-Joëlle met pensioen

BEVER - Na 34 jaar gaat Marie-Joëlle met pensioen

Marie-jo__lle_pensioen_2019__1_
BEVER - Na 34 jaar gaat Marie-Joëlle met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Marie-jo__lle_pensioen_2019__2_
BEVER - Na 34 jaar gaat Marie-Joëlle met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Marie-jo__lle_pensioen_2019__3_
BEVER - Na 34 jaar gaat Marie-Joëlle met pensioen - © Deschuyffeleer
 

Na een volledige actieve loopbaan gaat Marie-Joëlle per 1 oktober officieel met pensioen. De jongste 34 jaar was Marie-Joëlle als poetsvrouw tewerkgesteld in de schoot van het OCMW. Eerder was zij kassierster in de inmiddels reeds lang verdwenen Nopri in de Hernestraat in Edingen. Samen met haar collega’s, burgemeester Dirk Willem, een paar cliënten en een delegatie van het OCMW-bestuur werd Marie-Joëlle getrakteerd op een natje en een droogje om haar zodoende te laten genieten van een volwaardig afscheid.

Jarenlange inzet
Burgemeester Dirk Willem, het OCMW-bestuur en haar collega’s hielden er aan om haar uit te wuiven met een speciale attentie. Gans het gezelschap was het er over eens dat Marie-Joëlle een pluim verdient voor haar jarenlange inzet. In zijn dankwoord gaf de burgemeester ook mee dat met pensioen gaan altijd 'een beetje afscheid nemen' met zich meebrengt: “Onze gemeente heeft met Marie-Joëlle alvast een werkkracht gekend die zich voluit gaf om haar taak naar behoren uit te voeren”.
Marie-Joëlle over haar werk: “Al die jaren heb ik voor heel veel inwoners gezorgd die of door de leeftijd of door hun ziekte of handicap de wekelijkse schoonmaak van hun woning niet meer aankonden. In die zin heb ik veel mensen gelukkig gemaakt. Het nadeel aan zo’n werk is wel dat ik doorgaans de toeverlaat was van mensen op leeftijd. Door de jaren heen kent men die mensen dan door en door en wordt men als het ware familie. Ook hier is ‘scheiden doet lijden’ heel zeker van toepassing. Wel is het zo dat ik al die 34 jaar en 4 maanden steeds heel graag heb gewerkt”.
Persoonlijk afscheid
Burgemeester Dirk Willem: “Tot nu werden onze poetsvrouwen die op pensioen gingen telkens in de schijnwerpers gezet tijdens onze nieuwjaarsontvangst. De initiatiefnemers van deze bijeenkomst vonden echter terecht dat er op dat moment maar weinig tijd is om bij die pensionering stil blijven te staan en dat die gebeurtenis dan ook niet volledig tot haar recht kwam. Zodoende hebben wij beslist Marie-Joëlle samen met haar collega’s te trakteren op een natje en een droogje om haar zodoende afzonderlijk volwaardig en onder vrienden te kunnen bedanken”.
Marie-Joëlle heeft wel meteen een - als haar persoon zelf - eenvoudig antwoord op de vraag hoe zij voortaan al haar vrije tijd gaat invullen: “Ook mijn man is sinds een paar maanden met pensioen en daarenboven heb ik 5 kleinkinderen die beslist ‘content’ zullen zijn dat ik ook wat meer tijd zal hebben om hen te kunnen verwennen”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief