BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen

BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen

Afscheid_ronny_vandercammen__6_
BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Afscheid_ronny_vandercammen__8_
BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen - de burgemeesters Driscart, Deneyer en Willem samen met hun uittredende wijkinspecteur - © Deschuyffeleer
 
Afscheid_ronny_vandercammen__2_
BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Afscheid_ronny_vandercammen__3_
BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Afscheid_ronny_vandercammen__4_
BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen - © Deschuyffeleer
 
Afscheid_ronny_vandercammen__9_
BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen - © Deschuyffeleer
 

Sinds 1 oktober geniet politieinspecteur Ronny Vandercammen (58)  van de statutaire maatregel van 'non-activiteit voorafgaand aan pensioen'. Reden genoeg voor de leden van de gemeenteraad en de gewezen burgemeesters Luc Deneyer en Simon Driscart om hun wijkinspecteur in het gemeentehuis te ontvangen en uit te wuiven. Het waren overigens beide ex-burgemeesters die mede in naam van het huidig gemeentebestuur de gebruikelijke dankbetuiging uitspraken.

Een vaste waarde
Al meer dan 40 jaar bepaalt Ronny Vandercammen mee het reilen en zeilen in het Makrallendorp. Zijn loopbaan ging indertijd van start met een vervanging van Liliane Vrancx, de toenmalige enige gemeentelijke Beverse bediende. In het kader van een alternatief tewerkstellingsprogramma die via de lokale besturen jonge krachten aan het werk wou krijgen kreeg Ronny toen het ‘voorrecht’ als werkloze aan de slag te kunnen zonder bijkomende vergoeding maar wel met vrijstelling van stempelcontrole. “Dat was wel goed en wel maar als je aan trouwen denkt, was dit niet zo direct ‘de ideale start”, blikt Ronny terug op die tijd.
Dat was dan ook de reden dat Ronny voor korte tijd zijn job in Bever inruilde voor een betrekking in Ollignies. Toen bekend geraakte dat ook alle kleine gemeenten een politiebediende mochten aanwerven, was het ook voor Ronny duidelijk dat teruggaan naar Bever opnieuw tot de mogelijkheden behoorde. Zowel veldwachter Raymond Peremans als burgemeester Simon Driscart waren toen dan ook maar al te gelukkig met zijn comeback. In die tijd telde Bever nog meer dan 120 landbouwbedrijven. Naast de eerder beperkte pure administratie lagen zijn hoofdtaken dan ook in de landbouwtellingen en in de stempelcontrole.
Champetter
Geconditioneerd in die tijd én door Raymond Peremans én door burgemeester Simon Driscart nam Ronny begin jaren ’90 deel aan een examen voor de politie met als inzet ‘de nieuwe champetter worden', hetgeen hem mettertijd dan ook geen windeieren legde. Van 1994 tot 1996 behoorde hij zo tot de gemeentepolitie van Ukkel.
De pensionering van Raymond Peremans maakte dat de betrekking van veldwachter vrijkwam en zo mocht Ronny zich nog eens opmaken voor een nieuwe comeback. In die functie maakte Ronny dan ook deel uit van het straatbeeld tot het in 2002 instellen van de lokale politie Pajottenland in het kader van de politiehervorming. Toen werden op lokaal niveau de landelijke politie samen met de gemeentelijke politie en de rijkswacht één enkel politiekorps. In dat nieuw politiekorps bleef hij als wijkinspecteur in plaats gesteld in Bever. Een functie die hij tot nu steeds met veel gedrevenheid heeft uitgeoefend.
In zijn taken als wijkinspecteur wordt Ronny Vandercammen thans opgevolgd door inspecteur Arnaud Singelé uit Deux-Acren.
Een hapje, een drankje en de overhandiging van een gelegenheidsgeschenk rondden het samenzijn af.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief