BEVER - Dringend nood aan bloed - Extra bloedinzameling

BEVER - Dringend nood aan bloed - Extra bloedinzameling

Extra_bloedgeven_in_bever_2019_2
BEVER - Dringend nood aan bloed - Extra bloedinzameling - © Deschuyffeleer
 

Het Rode Kruis trekt aan de alarmbel. Het vraagt iedereen om dringend bloed te doneren want de voorraad bloed is bijzonder klein op dit moment. Ook de Vrijwillige Bloedgevers van Bever zetten zich in om mee een halt toe te roepen aan deze noodtoestand. Daarvoor organiseren zij nu DINSDAG 8 OKTOBER een extra-bloedinzameling in de   Parochiezaal - Poreel 8, Bever. De inzameling loopt van 16 tot 21 uur.....

Er is alsnog geen tekort maar bij de bloedgroepen AB negatief en O positief dreigt de situatie wel penibel te worden. Tijdens de afgelopen zomermaanden is het Rode Kruis er in geslaagd om de bloedvoorraad op peil te houden. De dip die toen verwacht werd, heeft zich inmiddels evenwel verplaatst naar het najaar.
 
“O+ is nochtans de meest voorkomende bloedgroep bij donoren. Bloedgroep AB- is een ander verhaal. Slechts 0,75 procent van de Belgische bevolking is AB-. Deze donoren zijn dus zeldzamer en des te harder nodig. Ook de andere bloedgroepen zijn dringend nodig, want ook daar is de bloedvoorraad zeer laag. Momenteel wordt het bloed van donoren met bloedgroep O+ en AB- dan ook na het testen meteen uitgestuurd naar de ziekenhuizen. Het Rode Kruis kan ieders hulp dan ook zeker gebruiken want iedere druppel telt”, luidt het.

Verder blijft de voorziene bloedinzameling op maandag 30 december in Bever overigens ook doorgaan zoals gepland.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief