BEVER – Uniek concert van het Vivio strijkquintet in Rosario

BEVER – Uniek concert van het Vivio strijkquintet in Rosario

Rosario_herfst_2019
BEVER – Uniek concert van het Vivio strijkquintet in Rosario - © Deschuyffeleer
 

In de reeks unieke herfstconcerten is deze keer op zaterdag 19 oktober om 20u30 het Vivio strijkquintet te gast in B&B Rosario. Het ensemble van vier violisten en een contrabas en met zijn roots in de Brusselse Munt brengt er dan een gevarieerd programma met werk van onder meer Béla Bartók, Dmitri Sosjtakovitsj, Grazyna Bacewicz en Astor Piazzola. Voor liefhebbers van het genre een bijzonder aanbevolen gelegenheid om naar het gebeuren in het prachtig kloosterkader af te zakken. Voor het concert is er ook mogelijkheid deel te nemen aan een driegangenmaaltijd.

De Munt
 
Femke Sonnen, Stephen Meyer, Yuri Higashida en Robert Yeo zijn de vier violisten van het oorspronkelijk ensemble dat in 2012 het levenslicht zag. Sindsdien speelden zij al veel concerten niet alleen binnen het kader van de Munt maar ook op verschillende locaties in het land. Sinds twee jaar hebben zij ook een programma uitgewerkt met contrabassist Shagan Grolier. En het is dan ook in die bezetting dat het quintet nu het concert brengt in Rosario.
 
De bezetting van het Vivio strijkkwartet is alleszins niet min. Femke Sonnen begon haar vioolstudie al op 5-jarige leeftijd. Zij studeerde in Amsterdam en Utrecht. In mei dit jaar behaalde zij nog haar master compositie aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Stephen Meyer studeerde af aan de Yale University en behaalde zijn master of music viool cum laude aan Codarts in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is hij ook docent tango viool aan het conservatorium in Rotterdam. De Japanse Yuri Higashida studeerde viool aan de Tokyo National University of Fine Arts and Music alvorens zich in België te vestigen. Intussen heeft zij zich onder meer ook een rijk en verscheiden kamermuziekrepertoire opgebouwd en is zij primarius van het strijkkwartet Rideau Rouge. Tijdens zijn studies aan onder meer de Ball State University (Indiana) volgde de in de Verenigde Staten geboren Robert Leo ook masterclasses in Spanje bij zijn vioolleraar Eugen Prokop. Naast zijn medewerking aan het Vivio strijkquintet verleent hij ook nog zijn medewerking aan verschillende andere ensembles zoals Chambre Charlemagne en Casco Phil.
 
Vreemde contrabaseend in de vioolbijt in de schoot van het alom geprezen quintet is dan weer Shagan Grolier. Die koos na zijn studies op de saxofoon aan het conservatorium van Nimes definitief voor de contrabas. Hij studeerde verder aan de conservatoria van Lyon, Praag en Lausanne waar hij ook zijn master contrabas behaalde. Sinds eind vorig jaar is hij vast aangeworven in het orkest van de Munt als aanvoerder van de bassectie.
 
Prachtig gerestaureerde kapel
 
Rosario is het tot rust, verdieping en cultuur uitnodigend B&B in het voormalig klooster in hartje Bever. In het voorjaar werd het jammer genoeg slachtoffer van een opzettelijke brandstichting. Gelukkig bleef de concertzaal in de prachtig gerestaureerde kapel gespaard van ernstige schade en kunnen de concerten blijven doorgaan. 
 
Zich vooraf aanmelden is ten zeerste aanbevolen. Meer info op www.rosario.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief