BEVER - Ontdek met de Klimax-Halloweentochten de macabere wereld van Creepy Stories

BEVER - Ontdek met de Klimax-Halloweentochten de macabere wereld van Creepy Stories

Affiche
BEVER - Ontdek met de Klimax-Halloweentochten de macabere wereld van Creepy Stories - © Deschuyffeleer
 

Creepy Stories  is het thema dat het bestuur van fietsclub Klimax dit jaar koos voor haar inmiddels welbekende Halloween mountainbike- en wandeltochten op vrijdag 18 oktober. Daarmee is de fietsclub al aan de 15de editie van het gebeuren toe. Door hun originaliteit, het decor en de puike organisatie zijn de tochten inmiddels uitgegroeid tot een fel gesmaakt gebeuren niet alleen in het Makrallendorp maar ook in de wijde omgeving ervan.

Dit jaar ontvangt Klimax iedereen in de macabere wereld van Creepy Stories met op het menu waanzinnige en griezelige taferelen, onaardse vormen en geluiden, duistere wraak alsook bovennatuurlijke krachten. Welkom dus aan iedereen die zich een paar uur wil onderdompelen in een wereld waarbij akelig, beangstigend, benauwend, eng, huiveringwekkend, ijselijk, luguber, macaber, mysterieus en spookachtig schering en inslag zijn.
Immer stijlvol en verrassend
Ook dit jaar waakt het Klimax-bestuur samen met zijn grote schare medewerkers over het stijlvol verloop van de tochten. Geen inspanning wordt geschuwd om de deelnemers de kans te geven zich in een heuse Halloween-sfeer in te leven. Zo mogen de wandelaars zich zeker ook dit jaar aan tal van verrassende taferelen en hoogstaande technische snufjes verwachten.
De mountainbikers wacht zoals gebruikelijk een parcours van 30 km dwars door bossen en langs de vele veldwegen die Bever rijk is. Een afzonderlijke bevoorrading van de wandelaars met, hoe kan het ook anders, glühwein en pompoenensoep is voorzien ongeveer halverwege het parcours. Bike-wash, douches en een pechverleningsdienst behoren uiteraard tot de faciliteiten. Na de avontuurlijke inspanningen kan er alvast ook nog nagenoten worden van een heerlijke gratis pannenkoek al dan niet in combinatie met een kop geurende koffie of met een stevig versterkend drankje.
Voor de wandelaars dan weer werd er een nieuw en leuk parcours uitgestippeld van om en bij de 7 km dwars door de Beverse kouters en bosjes. Dat parcours is overigens volledig gescheiden van dit van de MTB-ers. Ook de wandelaars wacht een bevoorrading met glühwein en pompoenensoep evenals talrijke andere versnaperingen. Onderweg is het evenwel altijd opletten geblazen voor de Creepy Stories die onverwacht de kop opsteken. Om te bekomen van al de emoties kan iedere deelnemer zich na afloop eveneens te goed doen aan een lekkere warme gratis pannenkoek.
Er kan ingeschreven en gestart worden vanaf 19u tot 20u30. Wegens bouwwerken in de omgeving van het voetbalveld in het centrum kan er net als vorig jaar al vertrokken worden tussen 19u en 20u30 vanuit de kantine van de kaatsclub achter de speelplaats van de basisschool Ak’Cent. De vertrekplaats is te bereiken via de ingang van Ak’Cent aan Kerkhove. De auto kan geparkeerd worden op een weide gelegen op amper 100 m van de startplaats. Die parking zal duidelijk gesignaleerd zijn.
Veiligheid
Voor het gesmeerd en veilig verloop van de tochten zet Klimax ook deze keer tientallen medewerkers in. Het gemeentebestuur dan weer verleent vooral materiële steun. Voor het bijdragen tot het creëren van de typische warme Halloweensfeer sporen de organisatoren de deelnemers aan zo veel als mogelijk verkleed aan de tochten deel te nemen.
Deelnemen kost 5€. Voor kinderen -12 jaar wordt een bijdrage gevraagd van 1€.
Meer info via klimax.mtbever@gmail.com of 0485/59.66.31 of op deze Facebookpagina .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief