BEVER – St-Elooivrienden vierden voor de 60ste keer hun patroonheilige

BEVER – St-Elooivrienden vierden voor de 60ste keer hun patroonheilige

Sint-elooisvrienden_2019-alle-helpers
BEVER – St-Elooivrienden vierden voor de 60ste keer hun patroonheilige - FOTO INGEZONDEN
 
Sint-elooisvrienden_bestuur_2019
BEVER – St-Elooivrienden vierden voor de 60ste keer hun patroonheilige - FOTO INGEZONDEN
 

Ruim 150 St-Elooivrienden schoven andermaal aan tafel voor hun jaarlijks feestmaal. De vriendenkring zag het levenslicht in 1959. Met haar 60-jarig bestaan kreeg het feestmaal dan ook ditmaal een speciaal tintje mee. Voor dit jaarlijks diner kozen de St-Elooisvrienden voor de oude parochiezaal in Viane. Wel hopen zij steevast hun genodigden op hun volgende jaarlijkse afspraak eindelijk te kunnen ontvangen in de nieuwe gemeentelijke feestzaal in het centrum.

 

't Sisse

 

Voorzitter Stéphane Leybaert: “Onze vriendenkring brengt mensen bij elkaar die ooit één of andere band hadden met ’t Sisse, de vroegere smidse van de broers Vrancx op Akrenbos.Wat in den beginne enkel een diner was voor de viering van Sint-Elooi, de patroonheilige van de metaalbewerkers,  is het gebeuren geleidelijk uitgegroeid tot een ontmoetingsdag voor een heuse vriendenkring die mettertijd verschillende activiteiten op het getouw is gaan zetten in het gehucht”.

Akrenboskermis

“De activiteiten in de smidse zijn inmiddels weliswaar verdwenen maar de St-Elooisvrienden blijven er prat op gaan de traditie in ere te houden. Daarnaast nam de vriendenkring mettertijd ook de fakkel over van de organisatie van Akrenboskermis, een tweedaags feestprogramma in volle zomer voor jong en minder jong”, gaat de voorzitter verder.

“Toekomend jaar organiseert de huidige ploeg alvast de 45ste editie van Akrenboskermis. De oude ploeg nam 20 edities voor haar rekening, voor haar opvolgers betreft het al de 25ste organisatie. Als vedette mogen we dan Sergio verwelkomen. Ambiance dus zeker verzekerd!”, aldus nog de gedreven voorzitter.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief