HERNE - De Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland is Lennik

HERNE - De Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland is Lennik

1_bch_warmste_week_2019__5_
HERNE - De Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 
2_bch_warmste_week_2019__7_
van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 
3_bch_warmste_week_2019__8_
van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 
Bch_warmste_week_2019__1_
van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 
Bch_warmste_week_2019__3_
van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 
Bch_warmste_week_2019__4_
van het Pajottenland is Lennik - Benefiet badmintontoernooi BCH - © Deschuyffeleer
 

De Warmste Week gaat beslist ook niet in Herne onopgemerkt voorbij. Deze keer waren het de recreanten en de veteranen van badmintonclub Herne samen met de jeugd van voetbalclub FC Herne die zich inzetten om de kassa van én Beire Cool én Kom Op Tegen Kanker, twee van de 2088 geregistreerde goede doelen van de groots opgezette solidariteitsactie, mee te spijzen. Het geheel werd ingekaderd in een super WW-badmintontoernooi voor recreanten.

Lokale politici
Zo was er al vroeg in de morgen een benefiet badmintontoernooi met een niet alledaags spelersgezelschap. Patrick Paelinck, de kapitein van de Hernse veteranenclub, was er immers in geslaagd om vanuit Herne en zijn buurgemeenten Bever, Galmaarden, Pepingen, Gooik en Lennik achttien lokale politici, met veelal de burgemeester op kop, warm te maken om elkaar te bekampen in een benefiet badmintontoernooi. “Ik ben onze burgemeester Kris Poelaert heel dankbaar want zonder zijn lobbywerk bij zijn collega-bestuurders was het ons beslist niet gelukt”, aldus een tevreden organisator.
In de sporthal De Hernekouter liepen, sprongen en mepten de achttien zich zo dan ook de ziel uit het lijf. Want ja, meedoen mag dan belangrijker zijn dan winnen, toch schuilt er ook in hen een duiveltje die juist het tegenovergestelde influistert. In ieder geval was het de ploeg van Lennik met Angelico Schouw als plaatsvervanger voor burgemeester Irina De Knop die het pleit won en naar huis mocht met de wisselbeker van Warmste Badmintongemeente van het Pajottenland. De Hernse delegatie met burgemeester Kris Poelaert en de schepenen Lieven Snoeks, Carina Ricour en Sandra De Ro sneuvelde roemrijk op de tweede plaats. Brons was er voor Bever met de schepenen Kristof Cattie en Maxime Vanholder. Aan iedere deelnemer werd overigens een solidariteitsbijdrage gevraagd van 50 euro.
Recreanten-toernooi  
In de namiddag dan werden de badmintonvelden ingenomen door een tachtigtal recreanten. Zij schreven in voor het groots recreanten-toernooi dat zijn beslag kreeg in een opdeling van beginners en gevorderden, dubbel dames, dubbel heren en gemengd dubbel. Ook al die sportievelingen hadden 10 euro per persoon veil als sponsoring van het goede doel.
Ondertussen organiseerde de jeugd van voetbalclub FC Herne een wandeltocht met de nodige animatie en een gezellige aprés-ski (wandel)bar. 's Avonds kon iedereen ook nog eens aanschuiven aan een heerlijk spaghettifestijn. Ook dat alles werd op het getouw gezet om nog aardig wat meer euro’s bij elkaar te kunnen sprokkelen.
Kom op tegen Kanker en Beire Cool
Kom op tegen Kanker droomt van een wereld zonder kanker. Tot het zover is, vermijdt, bestrijdt en verzacht de actie de ziekte. Daarnaast zet de organisatie z'n expertise ook in voor een beter beleid rond kanker. Om dat allemaal te kunnen bereiken, mobiliseren ze zo veel mogelijk mensen om mee te strijden tegen de ziekte. Ook Beire Cool, het ander begunstigd goed doel, droomt van een betere wereld. Bestuurslid Joëlle Van Opdenbosch: “Onze droom bestaat er in kansarme kinderen een weekje zorgeloos gewoon kind te laten zijn tijdens een beire coole vakantie met leeftijdsgenootjes. Maar we dromen van nog meer…. Door allerlei activiteiten willen we die kinderen ook hun mooie talenten laten ontdekken en hen op die manier verder laten groeien in hun eigen authenticiteit en zelfvertrouwen. Zo willen wij dan ook ons steentje bijdragen in hun ontwikkeling tot veerkrachtige kids”

De link tussen badmintonclub Herne en Beire Cool ligt bij Marie Paelinck, de dochter van kapitein Patrick Paelinck. Zij zet zich als vrijwilliger in om de droom van Beire Cool mee te helpen realiseren.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief