BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften.

BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften.

Foto_1000_e
BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften - Bombaert Jan - Foto ingezonden
 
Bl_voorbereiding
BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften - Vele handen maken licht werk - Foto ingezonden
 
Boedgeven
BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften - Foto ingezonden
 
Hallemans_kilian_laatste_bloedgever_parochiezaal
BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften - Hallemans Kilian - Foto ingezonden
 
Luikse_wafels
BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften - Voor iedereen Luikse wafels - Foto ingezonden
 
Afscheidsfoto_van_30_jaar__bloedgeven_in_de_parochiezaal
BEVER – Extra bloedinzameling goed voor 141 giften - Laatste inzameling in het Parochielokaal - Foto ingezonden
 

Omdat tijdens de eindejaarsperiode de bloedvoorraad van het Rode Kruis op een eerder laag peil komt te staan en om Bever te verzekeren van een toch wel benijdenswaardig plaatsje in de top 5 van de gemeenten met het procentueel grootste aantal bloedgevers in ons land zette de plaatselijke afdeling van bloedgevers een extra bloedinzameling op. Ook voor die bijkomende inzameling daagde een vrij grote schare donoren op.

Laatste keer in parochiezaal
 
De vereniging van bloedgevers met voorzitter Philippe Allert op kop liet niets onverlet om ook van die inzameling een succes te maken. Ondanks de feestperiode werden de inspanningen van het goed geölied bestuur, mede door een intense promotiecampagne, uiteindelijk beloond met een toch wel puike opkomst van niet minder dan 141 donoren. Als alles volgens plan mag blijven verlopen was het overigens de laatste keer dat de bloedinzameling in de parochiezaal gebeurde. Het bestuur hoopt ten stelligste de eerstvolgende bloedinzameling voor de eerste keer te kunnen organiseren in de nieuwe gemeentelijke evenementenzaal. De parochiezaal was 30 jaar de vaste stek voor de bloedinzamelingen van de vereniging.
 
Hartverwarmend
 
“Met onze extra inzameling wilden wij samen Bever hartverwarmend op de kaart zetten”, zegt de trotse voorzitter, geruggensteund door zijn bestuursleden. “Door de onverwacht toch grote opkomst mogen wij het jaar prompt afsluiten met in totaal 1014 bloedzakjes. Het is nu reikhalzend uitkijken op welke plaats wij uiteindelijk zullen afgevlagd worden in de rangorde van de gemeenten met het procentueel hoogst aantal bloedgevers”.
 
Onder de 141 donoren bevonden zich ook 10 nieuwkomers. Eén daarvan was de pas 18-jarige Kylian Hallemans. Die genoot trouwens ook de eer als allerlaatste bloedgever de parochiezaal te mogen verlaten. Jan Bombaert dan weer ontving een mooi geschenk als 1000ste bloedgever van de afdeling dit jaar. Voor Jan ging het toevallig overigens ook om zijn 10de bloedgift.
 
Een uitstekende reputatie
 
De Vrijwillige Bloedgevers van Bever met zijn dynamisch bestuur geniet in het wereldje een uitstekende reputatie. Bovendien mag de vereniging ook nog eens rekenen op veel sympathie niet alleen in het dorp zelf maar ook in de buurgemeenten. Het bestuur spaart overigens geen moeite om het zijn bloedgevers bij iedere bloedafname met originele acties zo aangenaam als mogelijk te maken.
 
De eerstkomende bloedafname in het Nieuwe Jaar is voorzien op dinsdag 3 maart in principe in de nieuwe evenementenzaal aan het gemeentehuis.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief