BEVER / EDINGEN - Priester Luc Depuydt is veel te jong overleden

C21

BEVER / EDINGEN - Priester Luc Depuydt is veel te jong overleden

Imgp5564-1024x680
BEVER / EDINGEN - Preister Luc Depuydt is veel te jong overleden - © Deschuyffeleer

Op de eerste dag van het jaar overleed priester Luc Depuydt. Hij werd geboren in Kortrijk op 27 juni 1956.  Een hevige astma-aanval werd hem fataal. De hulpdiensten waren helaas machteloos en konden het ergste niet vermijden. Hij was pastoor van Deux-Acren, deken van Leuze-en-Hainaut en lid van de priestergemeenschap van Enghien/Silly

In 1990 werd Luc priester gewijd. In zijn priesterschap was hij vooral actief in de geloofsgemeenschap van Bergen, Leuze en Deux-Acren.  Juist om zijn broze gezondheid vroeg priester Luc in 2015 te worden ontheven van alle primaire pastorale verantwoordelijkheid. Hij bleef zich evenwel verder volop inzetten in het decanaat van Enghien-Silly.  
In die paar jaar na 2015 wist hij het vertrouwen en de waardering te winnen van vele parochianen. Zijn beschikbaarheid, zijn warme uitstraling en charisma vertaalden zich in een mooie evangelische persoonlijkheid. Zijn mede-priesters, diaken en het personeel van de pastorale Enghien-Silly rouwen diep om zijn plots heengaan.
Op zijn blogspot publiceerde hij op 25 december volgende kerstwens:
Ik heb een wens voor iedereen :
een mooie Kerst met lieve mensen om je heen,
mensen die van je houden om wie je bent
en in wie je misschien een stukje van jezelf herkent.
Laat merken dat je om mensen geeft
dat je samen met hen iets moois beleeft.
Geniet van de warmte die dit alles brengen kan,
en maak er een gezellig en fijn Kerstfeest van. 
 
De eredienst zal plaatshebben in de kerk Sainte-Viège in Silly op donderdag 9 januari om 11u. Samenkomst en begroeting vanaf 10u30. De bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats Saint-Jean in Kortrijk zal plaatsvinden in intieme kring.
Er is gelegenheid tot een laatste groet in het funerarium Lucas (Place du Vieux marché, 50 Enghien) op  zaterdag van 11u tot 14u en op dinsdag 7 januari van 15u30 tot 18u.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
-
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief