BEVER – Rosario schuift eens te meer twee topconcerten naar voor

BEVER – Rosario schuift eens te meer twee topconcerten naar voor

Rosario_winter_2020
BEVER – Rosario schuift eens te meer twee topconcerten naar voor - © Deschuyffeleer
 
1
BEVER – Rosario schuift eens te meer twee topconcerten naar voor - © Deschuyffeleer
 
2
BEVER – Rosario schuift eens te meer twee topconcerten naar voor - © Deschuyffeleer
 

De eerste twee zondagen van februari pakt B&B Rosario in het voormalig klooster, dat inmiddels met diep respect voor mens en omgeving werd omgetoverd tot een oase waar de bezoekers als individuele gast, groep of bedrijf kunnen verblijven, tot rust komen en zich verdiepen, uit met weeral twee topconcerten met befaamde artiesten. Op zondag 2 februari is het duo Aurélie Guerreiro Viegas (harp) & Wim Brabants (6-kleppenfluit) er te gast. Een week later op zondag 9 februari maken danseres Dounia Devsena en ud-speler Tristan Driessens er hun opwachting.

Duo Aurélie Guerreiro Viegas & Wim Brabants
 
Het eerste concert op zondag 2 februari om 17 u zet harpiste Aurélie Guerreiro Viegas en dwarsfluitvirtuoos Wim Brabants in de schijnwerpers. Aurélie bespeelt de enkelvoudige pedaalharp, die tussen de jaren 1760 en 1820 in Parijs werd geïntroduceerd en er in korte tijd een modieus en erg geliefd instrument in de kringen van de toenmalige Franse aristocratie werd. Zo hielden onder meer Madame de Pompadour, Marie-Antoinette en keizerin Joséphine er geweldig aan dit instrument te bespelen. De harp van Aurélie blijkt overigens nog toebehoord te hebben aan Salvator Callault (1791-1839), harpist aan de Parijse opera.
 
Wim Brabants (6-kleppenfluit) van zijn kant verzamelt al sinds vele jaren partituren voor zowel harp met fluit als kwartetten en trio's met harp uit de periode 1775-1830 om dit charmant repertoire terug voor het voetlicht te kunnen plaatsen.
 
Beide musici hebben inmiddels hun sporen ook ruimschoots op internationaal niveau verdiend. In Rosario brengen zij werk van onder meer Gottlieb Heinrich Köhler en Robert Nicolas Charles Bochsa.
 
Het concert loopt in samenwerking met CC De Ploter (Ternat), CC Westrand (Dilbeek) en de muziekacademie van Gooik.
 
Dounia Devsena &Tristan Driessens
 
Een week later op zondag 9 februari eveneens om 17 u loopt het thema van Zon en Maan als universele leidraad doorheen de artistieke samenwerking van Dounia Devsena  (Indische en neo-tribale dans) en Tristan Driessens (Oosterse muziek -ud). In drie etappes - 'Ontwaken', 'Verlangen' en 'Eenwording' - beelden dans en muziek de zoektocht uit van de geliefde. Dounia Devsena en Tristan Driessens vertrekken daarvoor vanuit de poëzie van Renata Suzuki, anonieme auteur van het poëziewerk The Longest Night. Ook die twee artiesten genieten een brede internationale erkenning en faam.
 
Zich aanmelden
 
Concertgangers kunnen na afloop van de twee concerten er een gezellige hap bijnemen, dit gewoon ter plaatse en afgestemd op het concert. De inkom bedraagt dan 43€ voor een verzorgd tweegangenmaal, koffie en concert. Andere dranken zijn niet in die prijs inbegrepen. Voor louter toegang tot het concert met achteraf mogelijkheid tot gezellig napraten met een trappist van Westmalle bij de warmte van een lemen kachel bedraagt de inkom 18€.
 
Op voorhand zich aanmelden via info@rosario.be is uiteraard wel aangewezen. Meer algemene info is terug te vinden op www.rosario.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief