HERNE/BEVER - Carnavalbussen vanuit Halle uitsluitend zaterdagnacht

HERNE/BEVER - Carnavalbussen vanuit Halle uitsluitend zaterdagnacht

4
HERNE/BEVER - Carnavalbussen vanuit Halle uitsluitend zaterdagnacht - De Lijn
 
2
HERNE/BEVER - Carnavalbussen vanuit Halle uitsluitend zaterdagnacht - De Lijn
 
3
HERNE/BEVER - Carnavalbussen vanuit Halle uitsluitend zaterdagnacht - De Lijn
 
1
HERNE/BEVER - Carnavalbussen vanuit Halle uitsluitend zaterdagnacht - De Lijn
 

Zoals nu toch al enkele jaren gebruikelijk worden ook deze keer carnavalsbussen van De Lijn vanuit Halle richting Herne ingelegd om de feestvierders na een uitbundige nacht veilig thuis te brengen. Naast de eindejaarsbussen zijn die overigens een voortzetting zijn van de provinciale campagne 'Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer'.

“Ook in het Pajottenland geloven we sterk in alcoholpreventie. Zo willen we voorkomen dat bestuurders onder invloed achter het stuur kruipen. Veilig verkeer is immers onze prioriteit”, zegt Bianca Vanreepinghen van de intergemeentelijke preventiedienst. “Daarom slaan de jeugdregio, de preventiedienst en de lokale gemeentebesturen de handen in elkaar om jaarlijks ook bij carnaval Halle in veilig busvervoer te kunnen voorzien. Het is dan ook een sterk staaltje uitgesproken intergemeentelijke samenwerking tussen tal van partners in het domein van preventie. En daar mogen we toch wel best fier op zijn.  Onze bijzondere dank gaat dan ook uit niet alleen naar alle partners maar vooral ook op voorhand naar de gebruikers van de ingelegde bussen”.
Carnaval Halle – Veilig naar huis met de gratis nachtbus
Na elke dolle nacht brengt 1 van de 7 gratis nachtbussen de feestvierders veilig terug naar Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw of het Pajottenland. De lijnen 22, 66 en 77 voorzien van een * rijden wel enkel in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart. De andere nachtbussen rijden elke nacht (21 op 22 maart, 22 op 23 maart en 23 op 24 maart). Alle bussen vertrekken van aan het NMBS-station behalve bus 44 die vertrekt aan de Ninoofse Poort.
Overzicht lijnen en bestemmingen:
11 Halle – Sint-Pieters-Leeuw – Vlezenbeek – Halle
22 Halle – Pepingen – Gooik – Vollezele *
33 Halle – Essenbeek – Lembeek
44 Halle – Halle Windmoleken – Breedhout
55 Halle – Beersel – Ruisbroek
66 Halle – Oudenaken – Lennik *
77 Halle – Pepingen – Herne – Vollezele *
 
Wegens te weinig gebruik in het verleden is er geen lijn voorzien die Bever aandoet. Het opdelen van de lijnen richting Pajottenland maakt dat de ritten korter in duur zullen zijn dan in het verleden.
 
Vervoerbewijs
De nachtbussen zijn gratis dankzij de financiële steun van Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Een vervoerbewijs hoeft dus niet.
Op alle andere lijnen gelden de normale tarieven en vervoerbewijzen. Neem je slechts af en toe de bus? Dan is een m-ticket de goedkoopste formule.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief