HERNE/BEVER - Regeringsmaatregelen treffen ook de lokale activiteiten

HERNE/BEVER - Regeringsmaatregelen treffen ook de lokale activiteiten

Corana_maatregelen
HERNE/BEVER - Regeringsmaatregelen treffen ook de lokale activiteiten - © Deschuyffeleer
 

Op initiatief van het gemeentebestuur van Herne werden donderdagavond alle verenigingen en neringdoeners uit de gemeente uitgenodigd op een crisisvergadering met als inzet het verspreiden van het  coronavirus zo veel als mogelijk te vertragen. Geduldig werd gewacht op de bekendmaking van de maatregelen die zouden voortvloeien uit de Nationale Veiligheidsraad voorzien voor diezelfde avond. Vanuit de medische sector was het dr Wini Caers die toelichting gaf.

Gezien die bekendmaking evenwel op zich liet wachten konden dan ook geen uitgesproken beslissingen genomen worden. Feit is dat alle neuzen enigszins in dezelfde richting wezen en dat iedereen, en zeker ook de vertegenwoordigers van de muziekschool en de drie basisscholen in de gemeente, de mening was toegedaan dat een globale aanpak met een duidelijke en uniforme regelgeving alleszins de betere oplossing is.
Zowel het gemeentebestuur van Herne als dit van Bever geven aan zich te kunnen vinden in het opvolgen van de inmiddels door de Nationale Veiligheidsmaatregelen uitgevaardigde richtlijnen.
Ingrijpende maatregelen
Om de verdere verspreiding van het corona-virus te vertragen en te voorkomen vaardigde de Nationale Veiligheidsraad onder het voorzitterschap van eerste minister Sophie Wilmes gisteravond een reeks ingrijpende maatregelen uit. Hierbij riep zij iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en solidair te zijn. Prioritair wordt daarbij gedacht aan de bevolking en aan de gezondheid van de mensen.
Praktisch worden in alle scholen vanaf maandag de lessen opgeschort. Er wordt wel voorzien in opvang voor de kinderen waarvoor de ouders geen opvang kunnen regelen. Opvang bij de grootouders, de meest kwetsbare groep in het verhaal, wordt daarbij alleszins ten zeerste afgeraden. En om ook voldoende medisch en verzorgend personeel beschikbaar te houden kunnen ook kinderen van die beroepscategorie nog in opvang terecht. De crèches zijn voorlopig niet aan een sluiting toe.
Cafés, bars, discotheken en restaurants moeten eveneens de deuren gesloten houden. Hotels dan weer, met uitzondering van het restaurantgedeelte, mogen wel opengehouden worden. Leveringen en afhalingen, ook in frituren, kunnen nog wel. Tijdens de weekends dienen ook alle winkels, met uitzondering van voedingswinkels zowel voor mensen als voor dieren, gesloten te blijven.
Ook alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, zowel publiek als privé en ongeacht hun omvang worden eveneens niet langer geduld en dienen dan ook te worden geannuleerd.
Het openbaar vervoer blijft wel verzekerd maar ook hier is de oproep het gebruik ervan te beperken tot de echt noodzakelijke en dit liefst te doen buiten de spitsuren.
De maatregelen gaan om middernacht in en blijven voorlopig van kracht tot 3 april, de start van het paasverlof. Inmiddels worden in Wallonië de mensen aanbevolen steeds minstens een meter afstand van elkaar te houden.
Bovenop deze aankondigingen die dateren van woensdag en donderdag valt er ook en onder meer te melden
HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Belangrijk bericht vanuit het kerkbestuur
Eetfestijn van OKRA/FERM -afdeling HERNE wordt  verdaagd naar een latere datum
HERNE - Musical concert van Legato wordt verdaagd naar 2 oktober
HERNE - Lezing ‘Nooit meer diëten’ door Sandra Bekkari wordt uitgesteld
HERNE/BEVER - De KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League lassen alle jeugd- en amateurwedstrijden en de trainingen af
PAJOTTENLAND - Ook de kleuterhappening voorzien in de Hernekouter wordt afgelast
EDINGEN - Het 25u indoorfietsen in Nautisport is uitgesteld tot 2 en 3 oktober
HERNE - Ook VIEF-HERNE annuleert en/of stelt activiteiten uit
HERNE/GALMAARDEN/BEVER - Solidaire maaltijd van de Federatie Herne gaat niet door
BEVER - Eetfestijn van de Vrijwillige Bloedgevers verplaatst naar 14 en 15 november
In Herne en Bever zijn verder afgelast, opgeschort of aangepast:  
Het eetfestijn van De Makrallen in Bever maakt enkel gebruik van een afhaalpunt voorzien aan de evenementenzaal, open op vrijdag van 17 tot 20u en op zaterdag van 17 tot 19u30. Alles is hygiënisch voorverpakt en de cafétaria is gesloten.
Het opendeurweekend bij Rijwielen Fides op Plaats Bever wordt een opendeurdag. Enkel vandaag, vrijdag, opendeur met bar, testfietsen, prijskampen en meer. Open van 13 tot 21u. De opendeurvoorwaarden worden aangehouden tot vrijdag 20 maart aanstaande.
70-80-90 party van vzw MeeGaan voorzien in De Kring op zaterdag 28 maart wordt afgelast of verschoven naar een latere datum. Kaarten zullen geldig blijven voor een volgende fuif, hierover wordt ten gepaste tijd gecommuniceerd.
Voorstelling dichtbundel ‘Dorp Vanjewelste’ van Maurits Van Liedekerke voorzien op zondag 29 maart om 15u30 in de feestzaal De Egelantier in de Kerkstraat wordt afgelast of verdaagd naar een latere datum..
Ghanacafé in een organisatie van Support Ghana en Luc Somers voorzien in het Jeugdhuis op vrijdag 20 maart wordt hetzij afgelast hetzij verdaagd naar een latere datum.
Chiro-leiding (Herne en Kokejane) schort alle activiteiten op met inbegrepen de Croque & Spaghetti-avond van vanavond (vrijdag) in De Kring
Saint Patrick’s Day in een organisatie van het café De Zoete Inval met uitbater Patrick De Vos voorzien in Herfelingen-centrum voor vanavond (vrijdag)  gaat door mits volgende aanpassing: de viering vangt aan om 20u om te eindigen om 23u zodat de deuren voor middernacht kunnen gesloten worden.
Infoavond met randanimatie rond de bekendmaking van het project UNIcycling 2.0, éénwieleren voor de strijd tegen mucoviscidose in een organisatie van Samen bewegen voor Adem voorzien in het Bavo-complex gaat niet door. Ook hier zal een nieuwe datum zo snel mogelijk voor geprikt worden.
Het petanqueleven in Bever valt stil.
De buitenschoolse kinderopvang ’t Sterretje in Bever-centrum blijft functioneren conform de beslissing van uit de regering.
De opendeur voorzien op het landbouwbedrijf van de familie Ostyn in Muydt,6 in Bever voorzien voor morgen zaterdag 14 maart gaat niet door.
Lenteopendeur Electro Service Timmermans voorzien voor vrijdag 13 en zaterdag 14 maart wordt aangepast aan de omstandigheden. De opendeur is uitgesteld tot een nog later te bepalen datum dit voorjaar. De demo's zijn geannuleerd. De opendeurkortingen worden verlengd tot en met vrijdag 20 maart. Winkel is gesloten op zaterdag  maar de technische/herstel dienst blijft volop actief. Ook blijft de zaak telefonisch, online en op afspraak (op zaterdag) bereikbaar.
De frituren De Heksenketel (Bever) en Frituur 4 Armen (Herfelingen), Hans en Frietje (Herne) volgen de richtlijnen van de regering op. Afhalen kan, ter plaatse verbruiken kan niet.
Bij het Vilthuis in Kokejane worden alle workshops, crea-kampen en feestjes verdaagd naar betere tijden.
Het Woonzorgcentrum Sint-Felix op zijn beurt houdt zich aan de specifieke regelgeving vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid dat vanaf nu gaat voor onder meer een volledig bezoekverbod. De bewoners kunnen ook niet meer mee met familie/vrienden naar huis gaan. Familieleden die instaan voor de bewonerswas kunnen het wasgoed komen ophalen aan de voordeur en de propere was brengen op weekdagen tussen 16u00 en 18u00 en dit liefst na telefonische afspraak.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief