BEVER - Na het coronatijdperk zullen zowel leerlingen als leerkrachten een tandje moeten bijsteken

BEVER - Na het coronatijdperk zullen zowel leerlingen als leerkrachten een tandje moeten bijsteken

Ak_cent_samen_kunnen_we_dit
BEVER - Na het coronatijdperk zullen zowel leerlingen als leerkrachten een tandje moeten bijsteken - Foto ingezonden
 

Ook in de gemeentelijke basisschool Ak'Cent is het aantal ouders dat gebruik maakt van de noodopvang voor hun kinderen gedaald. De eerste dag van de sluiting van de scholen door het corona-virus stapten er nog 13 kinderen door de schoolpoort, de jongste dagen zijn dat er nog één, twee of ten hoogste drie. Uit praktische overwegingen opteerde de directie al van bij het begin van de opschorting van de lessen de opvang nog enkel in de hoofdvestiging in het centrum te verzekeren en niet meer in iedere vestiging afzonderlijk. Intussen werd er voor de periode tot vrijdag 3 april onderling de leerkrachten een beurtrol opgesteld waarbij iedere leerkracht zich engageert twee halve dagen opvang voor haar rekening te nemen.

Uitsluitend noodopvang tijdens de paasvakantie in 't Sterretje
 
“Ook in onze school blijft de noodopvang gewaarborgd”, zegt directeur Dorien Cochez. “Het basisprincipe is dat de leerlingen maximaal thuis worden opgevangen. Concreet betekent dit dat de opvang enkel voor kinderen van ouders die in de zogenaamde cruciale sectoren tewerkgesteld zijn voorzien is. Daarenboven staan wij uiteraard ook ter beschikking van kinderen in kwetsbare situaties en in gevallen waarbij ouders geen andere keuze hebben dan ons hun kinderen toe te vertrouwen”.
 
“De vraag die wij nu wel meer en meer krijgen is wat er gaat gebeuren met de opvang tijdens de paasvakantie. Tijdens een vergadering op gemeentelijk niveau werd beslist dat in de periode van 6 tot en met 24 april de opvang zal gebeuren in de buitenschoolse kinderopvang ’t Sterretje. Dit is geldig voor kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar. Ook dient te worden vermeld dat het ook hier uitsluitend gaat om noodopvang en dat het bestuur daarbij uitgaat van de speciale regelgeving uitgevaardigd door de overheid naar aanleiding van de bestrijding en de indijking van het coronavirus. Het bestuur verwijst daarbij naar ieders gezond verstand en deelt mee dat de voorziene boetes voor kinderen die niettegenstaande hun inschrijving niet komen opdagen vervallen”.
 
Ophalen van de leerachterstand
 
Ook in Bever zijn de directie en het lerarenkorps maar al te gelukkig met onder meer het Ouderplatform en alle andere internet-platforms die thans het onderwijs heel goed van pas komen. Wel dient gezegd dat via deze kanalen enkel herhalingen aan bod komen. Hoe de achterstand in het aanleren van nieuwe leerstof zich gaat regulariseren is thans nog koffiedik kijken. “Ik vermoed dat alle leerkrachten in alle scholen in september zullen moeten een tandje bijsteken. Een onderbreking van het lesgeven van meerdere weken kan men niet zó maar wegwerken. Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Er zullen daaromtrent beslist ook richtlijnen volgen vanuit de overheid die voor deze thematiek duidelijkheid zullen scheppen”, aldus nog de directeur.
 
“Tijdens de noodopvang blijven we uiteraard ook steeds bijzonder alert voor de hygiënische voorschriften zoals het regelmatig wassen van handen. Kinderen die ziektesymptomen vertonen worden niet toegelaten in de noodopvang”, benadrukt Dorien Cochez nog.
 
Tot 6 april blijft ook 't Sterretje' geopend. De kinderen komen om 8u30 onder begeleiding te voet naar de noodopvang op school. Om 15u45 sluit de noodopvang. De kinderen gaan dan te voet onder begeleiding terug naar de kinderopvang.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief