BEVER - Gemeentebestuur en OCMW helpen de senioren doorheen de coronacrisis

BEVER - Gemeentebestuur en OCMW helpen de senioren doorheen de coronacrisis

Folder_gemeente
BEVER - Gemeentebestuur en OCMW helpen de senioren doorheen de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Ook in Bever hebben het gemeentebestuur en het OCMW maatregelen getroffen om alle senioren als meest kwetsbare risicogroep veilig en vlot doorheen de coronacrisis te loodsen. Zo krijgen die de eerste uren een folder in de bus met, naast een overzicht van de maatregelen die de federale regering al genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ook een overzicht van de OCMW-diensten waar zij nu terecht kunnen voor hulp.

Cruciale rol voor het OCMW
 
De senioren kunnen onder meer een beroep doen op de boodschappendienst alsook op de dienst warme maaltijden, die aan huis worden geleverd. De boodschappendienst verzekert de boodschappen bij de lokale handelaars en wordt, zolang de strikte voorzorgsregels gelden, gratis aangeboden.
 
De poetsdienst en de klusjesdienst blijven alleszins operationeel. Wie echter geen poetshulp wenst, kan dit melden. Op afroep worden gazongras en klein snoeiafval door de klusjesdienst ten huize afgehaald aan de prijs van 5€.
 
De bib Petrus Naghel in Herne is gesloten maar tijdens de normale openingsuren kunnen gereserveerde boeken afgehaald worden. Boeken kunnen gereserveerd worden via 02/397.11.70. Indien een boek dient te worden afgehaald kan hiervoor een beroep gedaan worden op het OCMW.
 
Nood aan een babbeltje
 
En wie zich in deze barre tijden geïsoleerd of eenzaam voelt en nood heeft aan een babbeltje kan hiervoor terecht bij het Centrum Algemeen Welzijn (0800 13 500) of bij het algemeen telefoonnummer 054/51.70.75 van het OCMW.
 
Wie verder nog vragen heeft rond Corona is ook welkom bij de federale overheidsdienst Volksgezondheid (0800 14 689) en bij het OCMW.
 
Onzn Diktioneir
 
Nuttig en leuk om weten is ook dat wie zin heeft om wat typische Beverse woordjes aan te leren of die graag eens opfrist hiervoor een kijkje kan nemen in de bij de folder gevoegde woordenlijst 'Onzn Diktioneir' opgesteld door Yannik De Mecheleer. Wie de lijst graag aanvult kan dit melden via yannikdemecheleer@hotmail.com .
 
Samen zijn we sterk
 
“Alle gemeenteraadsleden en leden van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst staan voor jullie klaar”, is de boodschap van burgemeester Dirk Willem. “We zijn er van overtuigd dat, als we samen alle opgelegde voorzorgsmaatregelen blijven naleven en elkaar zo goed als mogelijk helpen, we dit virus verslaan. Samen zijn we immers sterk”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief