HERNE - B&B’s staan leeg en uitbaters kijken moedeloos toe

HERNE - B&B’s staan leeg en uitbaters kijken moedeloos toe

Wisteria1
HERNE - B&B’s staan leeg en uitbaters kijken moedeloos toe - Foto ingezonden
 

Ook in het Pajottenland en in dezelfde zin ook in Herne wordt ervaren dat de éénmalige jaarlijkse vakantie meer en meer vervangen of aangevuld wordt met meerdere kortbijvakanties waarbij authenticiteit, stilte en onthaasten prioriteit krijgen. Dit is alvast één van de redenen die maken dat ook in onze streek de B&B’s fel in de lift zitten.

Al vanaf vrijdag 13 maart mochten in de horeca nog alleen de hotels en de B&B’s geopend blijven. Andere recreatieve en toeristische logies zoals vakantiewoningen, vakantiehuisjes, campings, vakantieparken, AirBnB's, hostels en jeugdverblijfcentra dienden toen verplicht te sluiten voor toerisme om via massamixen het virus niet te laten uitdijen. Een week later werd die regelgeving uitgebreid naar onder meer ook de B&B’s.
B&B Wisteria
Vanuit B&B Wisteria in de Stationsstraat geeft Gerda Desmecht enige duiding over de gevolgen van  die maatregel in haar activiteitendomein:
“We beschikken over 10 kamers met logies voor 28 personen en een vergaderruimte voor seminaries. B&B Wisteria wordt fulltime uitgebaat door mezelf en mijn echtgenoot Filip. In de vakanties en weekends maken we gebruik van jobstudenten. Eerst waren we verplicht gesloten tot 5 april, nu al tot 19 april en allicht wordt het ook nog eens verlengd tot 3 mei.
Vanuit onder meer Toerisme Vlaanderen bereikten ook ons, samen met alle logiesaanbieders, vrij vlug de informatie, richtlijnen en adviezen die in eerste instantie vooral gingen om samen met onze klanten zo constructief mogelijk naar een oplossing te zoeken. Al vanaf die fameuze vrijdag de 13de, niettegenstaande we toen nog onze deuren mochten open houden, kregen we echter al massaal annulaties en berichten van ongeruste klanten.  
Ook onze sector komt in aanmerking voor de hinderpremie. Ook hier is die tegemoetkoming afhankelijk van een uitbating in hoofd- of in bijberoep. De hinderpremie is zeker welkom maar kan geenszins het verlies dekken omdat de meeste vaste kosten toch blijven doorlopen.
Zeer voorzichtige herstart in het vooruitzicht
In de veronderstelling dat we op 3 mei opnieuw onze deuren mogen openstellen zien we de herstart naar alle waarschijnlijkheid toch zeer voorzichtig verlopen. Klanten zullen geen risico nemen zolang de epidemie in België niet volledig achter de rug is. De meeste zullen dan ook een afwachtende houding aannemen.
Het voorjaar is een drukke periode voor ons. Gezien ons  aanbod van een relatief klein aantal kamers en bedden kan het geleden verlies van maart, april en mei, zelfs als wij een excellent zomer- en herfstseizoen tegemoet gaan, beslist niet meer goed gemaakt worden. Daar waar we de voorafgaande jaren nu al, zo niet volgeboekt dan toch een ruime bezetting konden noteren voor mei, juni en zelfs juli en augustus, blijven onze agenda’s thans, op enkele uitzonderingen na, blanco. Ook onze potentiële klanten weten niet hoe de epidemie verder gaat evolueren en welke  sociale, economische en financiële gevolgen er gaan aan verbonden zijn.
Laat familie en vrienden het Pajottenland ontdekken
In naam van B&B Wisteria en onze talrijke collega-logiesaanbieders die ook via toerisme Vlaanderen, Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei mee instapten in projecten zoals het ‘Ambassadeurschap van het Pajottenland’ en de jongste jaren dan ook enorme financiële inspanningen hebben gedaan om een nieuwe zaak op te starten en de streek op de toeristische kaart te plaatsen, sta ik mij toe een warme oproep te doen tot iedereen om hun vakantie bij voorkeur door te brengen in België. Nodig familie en vrienden die wat verderaf wonen uit om samen ons mooi Pajottenland te ontdekken of schenk hen via een cadeaubon voor een overnachting en/of een ontbijt, een cadeau dat beslist door de zwaar getroffen sector naar waarde zal geschat worden”.
Nadere informatie B&B Wisteria Herne:  0494/59 26 39  en via www.gastenverblijfB&B Wisteria.be  
B&B Rosario Bever via https://www.rosario.be/ 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 21 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020

archief