HERNE/BEVER – Videobellen is in deze coronatijden een heuse hype geworden

HERNE/BEVER – Videobellen is in deze coronatijden een heuse hype geworden

Timmermans_whatsapp
HERNE/BEVER – Videobellen is in deze coronatijden een heuse hype geworden - © Deschuyffeleer
 

Bellen naar familie of vrienden is heel zeker in deze tijden van beperkte mobiliteitsmogelijkheden een oplossing om nauw contact te onderhouden. Maar bellen en tegelijk ook de correspondent zien is toch nog een heel stuk hartelijker en dan ook bijzonder welgekomen. Door de opgelegde beperkingen mogen onder meer ouderen in verpleeghuizen geen bezoek meer ontvangen en wordt het contact houden met hun familieleden en vrienden toch wel erg beknot. Ouderen kunnen hierdoor sociaal geïsoleerd geraken of zich eenzaam gaan voelen. Gelukkig zijn er nu mogelijkheden om die eenzaamheid toch enigszins te doorbreken. Zo brengt videobellen thans op dat vlak vaak soelaas. Naasten kunnen zich in die zin aanhoudend toch tot elkaar verder betrokken en met mekaar blijvend verbonden voelen.

Videobellen is helemaal niet moeilijk. Er bestaan heel wat verschillende programma’s voor. Franky Timmermans van Electro Service Timmermans geeft duiding over de meest klantvriendelijke en meest gebruikte mogelijkheden:
Bijbenen
“Uit ervaring weten we dat zowat 90% van de Vlaamse gezinnen beschikt over één of meerdere smartphones die voorzien zijn van een camera. Om video te bellen maakt het niet uit of het nu gaat om een Iphone, een Samsung of een andere smartphone van hetzij ook welk duur of goedkoper merk. Vanuit zowat elk merk of type van toestel bestaat een mogelijkheid te videobellen. Veel occasionele en onervaren gebruikers van hun smartphone benen de laatste dagen bij. Ook zij weten thans de pluspunten en de voordelen van het videobellen naar waarde te schatten.
Skype, WhatsApp , Messenger en Facetime zijn de meest gangbare applicaties.
Voor de gebruiker van een smartphone is het de gebruik van WhatsApp het meest aangewezen. Voor de bezitters van een tablet is kiezen voor Skype of Messenger dan weer de meest voor de hand liggende oplossing.  Uiteraard heeft elke applicatie zowel z'n voor- als nadelen.
                                     
Skype          
WhatsApp Messenger     Facetime (Apple)
Account nodig ja nee ja (of gsmnr) nee
Telefoonnummer nodig nee ja nee ja
Pc/laptop ja ja ja ja (Mac)
Tablet ja nee ja ja (Apple)
Smartphone ja ja ja ja (Apple)
 
Gebruiksvriendelijk
Voor wie zich in deze dagen wil initiëren in het gebruik van één van deze video-platformen zou ik bij gebruik van een smartphone WhatsApp aanbevelen omdat die het meest gebruiksvriendelijk is. Deze app is gratis en hiermee kan je bijna iedereen bereiken die tot je contactpersonen in je gsm behoren. Naast videobellen kan je hiermee ook foto's, filmpjes, tekstberichten en gesproken berichten delen. Je hoeft enkel de Whatsapp' applicatie te downloaden vanuit je 'Google Play' of de 'App store'. Nadien geef je je telefoonnummer in en je kan al aan de slag.
 Vermoedelijk zal een groot deel van de nieuwe gebruikers ook na het coronatijdperk blijven gebruik maken van die aangeboden technologie want ook zij zullen er van uitgaan dat een videogesprek voeren haast zo goed is als een echt gesprek”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief