Voetbalclub Royal Excelsior BEVER kampioen in 2de provinciale A

Voetbalclub Royal Excelsior BEVER kampioen in 2de provinciale A

1
Voetbalclub Royal Excelsior BEVER kampioen in 2de provinciale A - © Deschuyffeleer
 

Enigszins wel eventjes vroegtijdig bracht de paashaas dezer dagen onder de vorm van het vervroegd stilleggen van alle competities in het amateur- en het jeugdvoetbal niet alleen goed nieuws over voor FC Herne, dat zich in de 2de provinciale reeks B in Vlaams-Brabant van het behoud verzekerd zag. Ook voor Excelsior Bever/Biévène viel er leuk nieuws te rapen. Zo mag de ploeg van voorzitter Michel Debleser nu al prat gaan op het behalen van de kampioenstitel in de 2de provinciale reeks A in Henegouwen.

Overtuigend
 
Met nog zeven wedstrijden te spelen was de eerste ploeg van Excelsior Biévène al aardig op weg om zich ook bij het volledig uitspelen van de competitie tot kampioen te kronen. In de rangschikking troonde het al torenhoog uit boven de overige ploegen die verder alle aan elkaar toch vrij gewaagd bleken te zijn. Op de ploeg van Wiers, de tweede in de rangschikking, telde de club al 8 punten voorsprong.
 
Door deel te nemen aan het provinciaal voetbal in Henegouwen vormt Excelsior Biévène als club gelegen in het Vlaams landsgedeelte wel een buitenbeentje. Dat heeft evenwel nog te maken met het vastleggen van de taalgrens in 1963 toen Biévène (Bever) nog tot de provincie Henegouwen behoorde. De club heeft er mettertijd steevast aan gehouden aan het provinciaal voetbal in Henegouwen te kunnen blijven deelnemen.
 
Ook 80-jarig bestaan
 
Een trotse voorzitter Michel Debleser: “De beslissing genomen door de Belgische voetbalbond bekroont weliswaar op een ietwat verrassende manier onze club als kampioen. Een grote beloning voor onze club die dit jaar overigens ook haar 80-jarig bestaan mag vieren. Ik wil dan ook mijn sympathie betuigen en vooral ook mijn oprechte dank en tevens felicitaties uitspreken ten aanzien van alle supporters, vrijwilligers, bestuursleden, sponsors, spelers en de technische staf. Het is dankzij een mooie synergie, discreet en vol overgave, dat wij dit mooi resultaat hebben weten te behalen”.
 
De clubbestuur buigt zich nu over de initiatieven en de evenementen die het van plan is te organiseren om zowel het behalen van de titel als de 80ste verjaardag luisterrijk te vieren.   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief