PAJOTTENLAND – Provinciale kampioenschappen wielrennen naar volgend jaar verschoven

PAJOTTENLAND – Provinciale kampioenschappen wielrennen naar volgend jaar verschoven

Koersen_regio_verschoven
PAJOTTENLAND – Provinciale kampioenschappen wielrennen naar volgend jaar verschoven - © Deschuyffeleer
 

Pech voor de wedstrijdorganisatoren en de wielerliefhebbers in de streek. Daar waar de kalender voor de maand mei aanvankelijk goed oogde met liefst drie provinciale kampioenschappen in de contreien heeft het COVID 19-virus ook daar nu anders over geoordeeld. Zo zien Galmaarden Sportief, De Smurfen Herfelingen en Gooik Sportief nu de hen toegekende kampioenschappen 2020 uitgesteld en verschoven naar de kalender van volgend jaar. Er worden derhalve dit jaar geen provinciale kampioenentruien uitgereikt. De kampioenen van vorig jaar mogen zo nu uitzonderlijk hun trui blijven dragen tot het einde van dit seizoen.

Nu uitstel tot al juni
 
Nadat de Interfederale Coördinatiecel Wielrennen eerder al had beslist alle wielerwedstrijden tot en met 30 april uit te stellen werd begin deze maand beslist die lijn thans al verder door te trekken tot en met 1 juni. Dat betekent meteen ook een streep door de provinciale kampioenschappen die voorzien waren in Galmaarden op zondag 3 mei voor elite zonder contract en beloften, in Herfelingen op zondag 17 mei voor juniores en op zondag 24 mei in Oetingen voor dames elite. De wielerliefhebbers zien zo dan ook, althans dit jaar, drie attractieve wedstrijden aan hun neus voorbijgaan. De wielerclub in Herfelingen hoopte alvast op de deelname van wereldkampioen in het veldrijden en publiekstrekker Thibau Nys.
 
Een damestopper 
 
Wie ook door de coronacrisis niet door het geluk wordt gediend is wielerclub De Markspurters Herne. Naar aanleiding van hun 60-jarig bestaan wilde die club op woensdag 29 april uitpakken met zowel een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften als voor de eerste keer ook met een wedstrijd voor dames elite. Allicht zou die koers met een groot aantal vedetten van het internationaal dameswielerpeloton uitgegroeid zijn tot een heuse topper. Overigens houden De Markspurters met hun wedstrijd voor juniores op zaterdag 26 september nog een troef in handen.
 
Inmiddels zag ook Tollembeek Sportief zijn wedstrijd voor juniores op zaterdag 25 april geannuleerd.
 
Hoop
 
Enige hoop is er nog wel én voor de welbekende Internationale Wielertrofee van wielerclub Jong maar Moedig in Oetingen op woensdag 24 juni én voor de Ronde van Bever voor elite zonder contract en beloften in een organisatie van wielerclub Den Bidon op zaterdag 27 juni. Maar ook die organisaties komen door de aanhoudende crisis meer en meer aan een zijden draadje te hangen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief