BEVER - Gemeenteraad via mail

BEVER - Gemeenteraad via mail

Radan_bever_vanaf_2019
BEVER - Gemeenteraad via mail - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de gemeentelijke besturen leiden coronatijden tot een resem aanpassingen. Zo worden onder meer de ocmw- en gemeenteraden in hun klassieke vormgeving thans afgeraden, zo niet, rekening houdend met de sociale afstandsregels, onmogelijk gemaakt. Ook burgemeester Dirk Willem en zijn ploeg gemeenteraadsleden dienen zo de instructies van de Vlaamse minister voor binnenlands bestuur te volgen.

In de huidige omstandigheden heeft het bestuur dan ook beslist om voor de raden van april slechts één punt te agenderen namelijk de goedkeuring van de oprichting van de projectvereniging Jeugdregio Pajottenland. Om de verdere goede samenwerking in de schoot van die Pajottenland niet te dwarsbomen werden de raadsleden gevraagd om vóór deze middag via mail hun al dan niet goedkeuring van het agendapunt te laten geworden. Die al dan niet goedkeuring is nodig voor het aanvragen van de subsidies bovenlokaal jeugdwerk bij het Agentschap Cultuur, Jeugd en Media. Die subsidieaanvraag moet ingediend zijn vóór 1 juni.
Vanuit het schepencollege werd de gemeenteraadsleden gevraagd akkoord te gaan met de oprichting van die projectvereniging die in werking zou treden op 1 januari 2021 en voorlopig geldt voor één jaar. Voor de raad van bestuur zou de gemeenteraad eerste schepen Kristof Cattie willen aanduiden als stemgerechtigd lid en gemeenteraadslid Henk Verhofstadt als raadgevend lid.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief