BEVER - 3000 herbruikbare polyester mondmaskers voor alle inwoners

BEVER - 3000 herbruikbare polyester mondmaskers voor alle inwoners

Maskers_polyester
BEVER - 3000 herbruikbare polyester mondmaskers voor alle inwoners - © Deschuyffeleer
 

Ook het gemeentebestuur nam vorige week het initiatief mondmaskers aan te kopen voor het welzijn van de Bevernaren. In die zin werd een bestelling geplaatst van 3000 stuks waarvan de levering eerstdaags wordt verwacht.

Schepen Cindy Durieux: “Ook in onze gemeente is een halt toeroepen aan de verspreiding van het coronavirus een topprioriteit en ook in onze kleine gemeente trachten wij onze bevolking zo goed als mogelijk alle mogelijke steun en hulp te bieden.
Nu toch al een viertal weken geleden mochten wij in Lennik via de eerstelijnszone Pajottenland (ELZ) onder de leiding van Jo Borloo  een aantal mondmaskers ophalen die bedoeld waren voor de zorgverstrekkers. Die begunstigden werden voordien al in kaart gebracht via een inschrijving die gebeurde op eigen initiatief of via het overkoepelend orgaan waarvoor zij tewerkgesteld zijn. In onze gemeente waren er dat slechts twee. Die aanrijking van mondmaskers was dan ook heel beperkt. In een tweede fase kon de gemeente ook aanspraak maken op éénzelfde ophaling maar dan voor de 4 artsen die al dan niet met een praktijk in Bever ervoor in aanmerking kwamen.
Nu vorige week werden wij in kennis gesteld dat de gemeente Herne via Colruyt een grote lading chirurgische mondmaskers heeft ontvangen met de bedoeling om die gratis ten gunste van alle zorgverleners ook in de gemeenten van Pajottenland+ te verdelen. Ook Bever behoort in die zin tot de gelukkigen. Van burgemeester Kris Poelaert van Herne kregen wij zo het heuglijk nieuws dat alvast 1500 stuks voor onze gemeente zijn voorbehouden.
Dit contingent samen met de 3000 herbruikbare polyester mondmaskers die we via aankoop zullen ontvangen maken dat zowel alle zorgverleners als onze inwoners van boven de 12 jaar alvast in eerste instantie over het nodig materiaal zullen beschikken om zich te beschermen in het geval zij zich in openbare ruimtes moeten begeven en waar de afstandsregels in sé niet of moeilijk kunnen gewaarborgd worden.  Die verdeling zal gebeuren via ons eigen personeel en zo vlug als mogelijk. Nu al wordt het grondgebied in kaart gebracht en verdeeld in sectoren zodat die verdeling zo efficiënt zou kunnen gebeuren”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief