BEVER - Geplande heropening van de scholen vraagt veel werk maar lukt wel

BEVER - Geplande heropening van de scholen vraagt veel werk maar lukt wel

Ak_cent
BEVER - Geplande heropening van de scholen vraagt veel werk maar lukt wel - © Deschuyffeleer
 

De directie, het lerarenkorps, de onderwijsschepen en de gemeentelijke diensten steken dezer dagen de koppen bij elkaar om de eventuele en gedeeltelijke heropening van hun basisschool Ak’Cent op vrijdag 15 mei vlot, ordentelijk en conform de strikte regelgeving te kunnen laten verlopen. De heropening is immers een uitdaging waarbij veel puzzelen en realistisch denken bij te pas komen. Toch lijkt er een aanvaardbare oplossing voor iedereen aan te komen.

Schepen Cindy Durieux: “Het is niet gemakkelijk maar met een gezamenlijke afdoende inzet komen we er wel aan uit. Ak’Cent met zijn vestigingen in het centrum en twee in het gehucht Akrenbos telt in totaal zo’n kleine 400 kinderen Dit aantal is opgedeeld in 76 kleuters die verblijven in de eerste vestiging op Akrenbos. De tweede vestiging aldaar is goed voor 88 leerlingen van het 3de en het 5de leerjaar. De afdeling in het centrum dan weer ontvangt op schooldagen 235 jongelingen waaronder 78 kleuters en 157 leerlingen. Het personeelsbestand omvat naast de directie met Dorien en Laetitia ook nog eens 38 leerkrachten.
 
In de drie vestigingen

Een basisschool met drie verschillende vestigingen zoals bij ons is niet zelden een pluspunt. Nu evenwel komen die verschillende locaties goed van pas.
 
Onze berekening geeft aan dat wij bij een heropening van het eerste, het tweede en het zesde leerjaar moeten zorgen voor een onderricht aan zo’n 130 kinderen. A rato van 10 kinderen per klas betekent dit dat wij niet alleen 13 leerkrachten nodig hebben maar ook evenveel klasruimtes. Rekening houdend dat wij in onze voorlopige planning voorzien om de leerlingen van het zesde leerjaar te huisvesten op Akrenbos en de anderen in het centrum lijkt dit organisatorisch wel haalbaar. Ook de sanitaire installaties die eerder al voorzien waren voor een pak leerlingen meer kunnen, mits wat aangepaste structurering en inrichting, aan de regelgeving voldoen.
 
De derde vestiging dan zou perfect kunnen blijven instaan voor de opvang. Gezien de nieuwe maatregelen eveneens de opvang openstellen voor andere kinderen dan die van de zorgverleners, verwachten wij in die zin veel meer toeloop. Wij dienen hiervoor dan ook over een grotere beschikbaarheid aan personeel en didactisch materiaal te kunnen beschikken. Temeer die opvang ook inhoudt dat er meer les zal dienen te worden gegeven. Want naast het afstandsonderwijs dat wij ook nog aan de thuisblijvers moeten aanbieden dienen ook de kinderen in de opvang van soortgelijk onderricht te kunnen genieten.
 
Wel nog niet aan de meet

Organisatorisch zijn wij goed op dreef maar beslist nog niet aan de meet. Van zodra onze voorzieningen in een definitieve vormgeving krijgen zullen wij alle ouders hiervan op de hoogte brengen. Dat dit project de startdatum meekreeg van vrijdag 15 mei om te proefdraaien vinden wij alleszins een goed idee. Ook wij zullen dan de twee opvolgende weekenddagen vruchtbaar gebruiken om bij te schaven waar moet”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief