Dit jaar geen Dorpsfeesten in BEVER

Dit jaar geen Dorpsfeesten in BEVER

Dorpsfeesten_afgelast
Dit jaar geen Dorpsfeesten in BEVER - © Deschuyffeleer
 

Ook de  komende Dorpsfeesten - die voor gans Bever en zeker ook voor een ganse resem aan plaatselijke verenigingen eens te meer een topweekend zouden betekend hebben  -  zijn  thans helaas ook wegens het coronavirus afgelast. Dit is het resultaat van de bevraging die aan alle leden van het kernbestuur werd voorgelegd. Het is dan ook een beslissing geworden die het 10-koppig bestuur met veel spijt en noodgedwongen heeft moeten nemen. Het derde weekend van augustus zullen het centrum en de Plaats er dan ook dit jaar vermoedelijk maar heel stilletjes en uitermate vredig bijliggen.

 In augustus dit jaar derhalve geen fuif, geen wielercriterium, geen petanquetoernooi, geen rommelmarkt, geen MTB doorheen de steengroeve van Lessen, geen mosselen en aanverwant lekkers, geen dansoptredens, alsook geen afsluitende kiekenpotenworp en discobar.  Ook zal er dit jaar geen ontvangst zijn van de nieuwe inwoners. Ook dit gebeuren wordt verschoven naar volgend jaar.

Het kernbestuur* woog daarbij de zware coronaregels en restricties af tegenover de vermoedelijk magere opkomst en dito opbrengt. Marie-Elise Vanderkelen: “Alleen al de regels met betrekking tot het afstand houden zijn zo goed als niet haalbaar. En daar nog het sanitaire, de personeelsbezetting en de moeilijkheidsgraad in de voorbereiding aan toevoegen maken dat afgelasten praktisch de enige haalbare kaart is”. Ook vanuit het gemeentebestuur is burgemeester Dirk Willem diezelfde mening toegedaan.
Als alles naar best verloopt en het coronavirus het dan toelaat geven de organisatoren nu iedereen wel al afspraak voor de eerstkomende editie van de Dorpsfeesten die zouden doorgaan tijdens het weekend van 20, 21 en 22 augustus 2021.
*Kernbestuur: Marie-Elise Vanderkelen, Christian en Michiel Krikilion, Dorinda en Kathy Letouche, Stefaan Goessens, Willy Ransbotyn, Martine Lescrève en vanuit het gemeentebestuur schepen Cindy Durieux en burgemeester Dirk Willem.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief