BEVER - Al meer dan 100 inschrijvingen voor de bloedafname van morgen

BEVER - Al meer dan 100 inschrijvingen voor de bloedafname van morgen

Bloedgeven_bever_5_mei_2020
BEVER - Al meer dan 100 inschrijvingen voor de bloedafname van morgen - © Deschuyffeleer
 

De Beverse Bloedgevers druk in de weer met de voorbereidingen voor de bloedafname van morgen dinsdag 5 mei van 16 tot 21u in de nieuwe evenementenzaal achter het gemeentehuis. Hierbij komt de vereniging tegemoet aan de oproep van het Rode Kruis tot de donoren om bloed te blijven geven om de voorraad in Vlaanderen op peil te houden.

De voorbije dagen kwamen er her en der opvallend minder mensen bloed geven. Wellicht omdat ze contact met andere mensen willen vermijden om verdere besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Er zijn zelfs al lokale bloedinzamelingen afgelast. Het Rode Kruis zocht oplossingen en waarschuwde dat als het land zonder bloed zou vallen de gevolgen desastreus zouden zijn.
Voorzitter Philippe Allert: “Het is wel zo dat er momenteel iets minder bloed nodig is maar er zijn ook heel wat bloedinzamelingen afgeschaft. Het Rode Kruis rekent dus zeker op onze donoren want de heropstart van het economisch leven en de uitgestelde medische ingrepen zou snel naar een sterk verhoogde vraag kunnen leiden”.
Een bloedinzameling organiseren in deze coronatijd is niet de eenvoudigste zaak. De veiligheid en het verwennen van onze donoren blijven altijd een topprioriteit. En dat zal nu zeker niet anders zijn. Alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen zullen dan ook scrupuleus toegepast worden.
“Zo gaan we de zaal herindelen om meer plaats te voorzien voor de donor en zal de nazorg, lees drankje en koekje, gezien de afstandsregelgeving er iets anders uitzien. Nieuw is ook dat wij nu onze donoren voor het eerst vragen om zich vooraf digitaal of via het 0800-nummer in te schrijven. Dit heeft als voordeel dat er hierdoor nauwelijks wachttijden zullen zijn “.
Is het antwoord op de vraag ‘Ben je gezond?’ JA: kom dan zeker doneren!
Maak voor je donatie steeds een afspraak via  donorportaal.rodekruis.be  of via het gratis nummer 0800 777 00. Duid aan dat je een bevestigingsmail wil ontvangen. Deze doet dienst als legitimatie voor je verplaatsing. Respecteer het uur van je afspraak.  Al meer dan 100 donoren hebben zich zo ingeschreven.
Breng een eigen balpen mee om de medische vragenlijst in te vullen. Zo beperken we het fysieke contact tussen onze donoren en medewerkers/vrijwilligers nog meer en verloopt je registratie dus extra veilig. Breng niet-donoren en kinderen momenteel niet mee en respecteer de veiligheidsafstand van anderhalve meter.
Is het antwoord op de vraag ‘Ben je gezond?’ IK TWIJFEL of NEEN : kom dan niet!
Heb je een gezinslid met COVID-19 of ben je in contact geweest met corona- of potentiële coronapatiënten of heb of had je de afgelopen 14 dagen zelf ziektesymptomen (koorts, hoesten, keelpijn, verkoudheid, ...) dan mag je niet doneren. Onze standaard uitstelcriteria blijven uiteraard ook gelden. Twijfel je of je in aanmerking komt? Doe dan heel zeker eert de donorzelftest.
Eetfestijn
Het eetfestijn voorzien einde maart kon voor de inmiddels gekende reden niet doorgaan. Dit eetfestijn is verplaatst naar het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 november. De waardekaarten die voor het eetfestijn van maart reeds in omloop werden gebracht blijven geldig voor het eetfestijn in november.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief