Pastoor Andy Penne krijgt steeds meer telefoontjes uit GALMAARDEN en BEVER

Pastoor Andy Penne krijgt steeds meer telefoontjes uit GALMAARDEN en BEVER

Editiepajot_galmaarden_penne__kopie_
Pastoor Penne hier bij enkele van zijn oude parochianen. - Foto Marc Colpaert
 

Pastoor Andy Penne de vroegere parochieherder van Galmaarden, Tollembeek en Bever krijgt de laatste tijd steeds meer telefoontjes uit zijn vroegere parochies. Met zijn gezondheid gaat het gelukkig heel goed. Hij krijgt wel meer kijkers voor zijn filmpjes.
Hoe is het daar in het verre Holsbeek? "Hier in Holsbeek is alles goed en gezond. Het is stil hier. Het hele parochieleven ligt stil. Het enige wat er nog is, is af en toe een uitvaart maar die zijn dus heel beperkt met maximum vijftien mensen. Toch vul ik mijn dagen met liturgie. Elke dag draag ik de Mis op en deze wordt uitgezonden via facebook. (Dit deed de pastoor al lang voor het coronavirus uitbrak,red.) Meestal verzorg ik ook nog een middaggebed, vespers en een kerkelijke dagsluiting. Aangezien ik in elke mis ook een homilie houdt, vraagt dat ook nogal wat voorbereiding en daar kruipt dus wel wat tijd in." Kijken er meer mensen door de coronacrisis naar uw uitzendingen. "Er zijn merkelijk meer kijkers dan anders. Logisch, want veel mensen zijn thuis. Regelmatig verzorg ik dus ook andere gebedstijden en ook die hebben toch flink wat kijkers. De verschillende dingen die ik dagelijks uitzend, kennen samen zo'n 600 a 1000 kijkers. Misschien dat in deze dagen toch ook mensen teruggrijpen naar hun geloof en het gebed. Nood leert bidden, zegt men wel eens. Op huisbezoek ga ik niet, behalve op rouwbezoek bij de sterfgevallen. Ik doe ook boodschappen voor een oudere priester.
Hoe vult u uw dagen tijdens deze crisis? Pastoraal is in deze dagen ook veel telefoneren. Ik heb al heel wat mensen gebeld in deze coronatijd: trouwe kerkgangers, oude en zieke parochianen waar ik een nummer van heb natuurlijk, vrienden en kennissen. Ook dat is een mooi pastoraat en mensen zijn blij en dankbaar om hun priester even te horen en belangstelling te krijgen. Omgekeerd is het natuurlijk ook zo. Heel wat mensen bellen ook naar mij. Het doet goed dat mensen bezorgd zijn of hun pastoor het goed maakt. Ook heel wat mensen uit de vorige parochies Galmaarden, Tollembeek en Bever hebben mij de laatste dagen al gebeld. Ook dat doet heel goed. Met mijn ouders(die wonen in de buurt van Ninove,red.) heb ik dagelijks ook twee keer contact, via telefoon, messenger of whatsapp; ze stellen het goed maar missen natuurlijk het gewone contact met kinderen en kleinkinderen. Nog even volhouden en hopelijk valt alles dan weer in de oude plooi", aldus de pastoor.
 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief