BEVER – Vrouwenbeweging Ferm gaat troostplek planten in de heksenkring

BEVER – Vrouwenbeweging Ferm gaat troostplek planten in de heksenkring

Project_planttroost_ferm
BEVER – Vrouwenbeweging Ferm gaat troostplek planten in de heksenkring - © Deschuyffeleer
 

Op het einde van de jongste gemeenteraad fronsten meerdere raadsleden de wenkbrauwen toen raadslid Henk Verhofstadt burgemeester Dirk Willem polste over een recente beslissing van zijn bestuursploeg om de plaatselijke afdelingen van Ferm de toelating te geven naar aanleiding van de coronacrisis een troostplek op te zetten in de heksenkring aan het gemeentehuis. Het verzoek bleek te kaderen in de nationale Ferm-campagne PLANTTROOST naar aanleiding van de coronacrisis.

“Met zijn actie wil Ferm, voorheen KVLV en allicht de grootste Vlaamse vrouwenbeweging, zijn afdelingen aanmoedigen in hun dorpen een troostplek op te zetten waar mensen zich niet alleen de coronaperiode nog lang kunnen herinneren maar waar ze ook vooral veerkracht kunnen herwinnen en het gemis of verlies van een dierbare kunnen herdenken. Op die plaats wordt dan in het najaar een paneel met een mooi gedicht opgehangen en worden er ook bloembollen geplant. De actie loopt meestal in samenwerking met de gemeentebesturen want vaak komen de troostplekken terecht in openbare ruimtes. Het doel van de campagne blijft evenwel steeds om samen te zorgen voor het mentaal welzijn van de bevolking. De troostplek moet dan ook gezien worden niet allen als symbool van herdenking en hulde maar ook van hoop, vertrouwen en kracht”, legt lokale spreekbuis Dorinda Letouche het opzet uit.
 
“Als mogelijke locatie denkt ons bestuur aan de heksenkring aan het gemeentehuis”, vult trouw lid Marie-Elise Vanderkelen aan. “Die is centraal gelegen in de dorpskern en er is ook een bank aanwezig. Er staat al wel beplanting, maar die is thans wegens de werken aan de feestzaal niet mooi om aan te zien en staat overigens in de winter ook dor. De bloembollen zouden daar dan ook voor een mooie frisse kleur kunnen zorgen”.
 
De bestuursploeg van burgemeester Dirk Willem had eerder het verzoek van de plaatselijke Ferm-afdeling alvast ingewilligd en daar konden tijdens de gemeenteraad ook alle raadsleden zich best in vinden. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief