HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Nu ook groen licht voor kerkelijke vieringen

C21

HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Nu ook groen licht voor kerkelijke vieringen

Photo-2020-06-14-18-18-29
HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Nu ook groen licht voor kerkelijke vieringen - Foto Kris Meskens
 
Federatienieuws_juni_2020
HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Nu ook groen licht voor kerkelijke vieringen - © Deschuyffeleer
 

De nationale veiligheidsraad gaf aan de erkende erediensten groen licht om opnieuw religieuze diensten te mogen houden. Ook in de kerkfederatie Herne met de kerken in Herne, Galmaarden en Bever is dit het geval vanaf nu zaterdag 20 juni.

De Belgische bisschoppen hebben de veiligheidsmaatregelen eind vorige week aan alle plaatselijke pastorale verantwoordelijken en kerkfabrieken bezorgd. In de eerste fase van de opheffing is één van de belangrijkste maatregelen een maximum aan deelnemers per viering. Waar dit niet zou volstaan, stellen de bisschoppen voor aan te sluiten bij de weekendvieringen in andere kerken of tijdelijk ter plaatse meer vieringen te organiseren.
Strikte naleving van de veiligheidsregels
Pastoor Kris Meskens: “De kerkgebouwen hebben de voorbije week een transformatie ondergaan waarbij de stoelen werden geplaatst op de voorgeschreven afstand. Wij volgen strikt de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen niet alleen uit burgerplicht maar vooral ook uit respect voor elkaar. Per kerk is er een maximumcapaciteit naargelang de oppervlakte. Er is een aparte ingang/uitgang, het mondmasker wordt gedragen en de handen worden bij de inkom ontsmet. Stewards duiden plaatsen aan en coördineren het verloop van de dienst zoals lang geleden de suisse of de kerkbaljuw deden. Het orgel speelt maar er wordt niet gezongen en de zangboekjes zijn dan ook niet beschikbaar. Bij het ontvangen van de H. Communie gelden er ook specifieke veiligheidsregels.
Het is voor iedereen een andere wijze van eucharistie-vieren waarbij de aanwezigen weliswaar in een aangepaste versie terug hun vertrouwde misviering zullen kunnen beleven.
Zo zijn er liturgische vieringen voorzien op zaterdag 20 juni om 17u30  in Bever en om 18u45 u in Herne en op zondag 21 juni om 9u15 in Vollezele en om 10u45 u in Herfelingen. Dit alles volgens de veiligheidsvoorschriften.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Kris Meskens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 06 sep 2021

archief