REGIO/BEVER – Het Recht op Goed Eten in Congo, een online Rikolto Café

REGIO/BEVER – Het Recht op Goed Eten in Congo, een online Rikolto Café

Naamloos
REGIO/BEVER – Het Recht op Goed Eten in Congo, een online Rikolto Café - Ivan Godfroid
 

Wie belangstelling betoont voor de toestand in het oosten van Congo en voor de werking aldaar van Rikolto (Vredeseilanden) ten bate van de bevolking kan hiervoor op donderdag 17 september om 20u terecht op een online Rikolto Café. Dan organiseert die non-profitorganisatie een videogesprek met Ivan Godfroid, haar regionale directeur in de streek en wiens roots eerder lagen in onder meer Bever en Ternat. Het thema is 'Het Recht op Goed Eten in Congo'. Zich vooraf aanmelden via de website van de organisatie is wel nodig.

MO
 
Ivan werkt al vele jaren in Oost-Congo, waar Rikolto werkt aan gezonde en klimaatvriendelijke voeding met eerlijke prijzen voor de producent. Werken aan goed eten blijkt daar evenwel niet eenvoudig. Als wereldblogger voor MO* deelt Ivan geregeld zijn bezorgdheid over de politieke instabiliteit, het smeulend ebola-virus en de groeiende onrust in de regio.
 
Elien Spillebeen dan weer is een journalistieke duizendpoot. Haar documentaire 'Backup Butemko', een verhaal over sterke vrouwen in Oost-Congo, viel meermaals in de prijzen. Vandaag werkt ze, naast haar werk als freelancer, op de redactie van MO* als experte Centraal- en Oost-Afrika. Haar allereerste bezoek in de regio was een veldonderzoek bij de boeren waarmee Rikalto samenwerkt en dit in het kader van haar masterproef. Ze volgt nu al tien jaar de toestand in Oost-Congo op en is daarom de geknipte persoon om in gesprek te gaan met Ivan.
 
Tijdens het Rikolto Café wordt alleszins dieper ingegaan op de uitdagingen waar Ivan en zijn collega's voor staan: 'Hoe werken zij aan het recht op goed eten?'
 
Oogsten
 
Rikolto, vroeger Vredeseilanden, betekent 'oogst' in het Esperanto. Samen met boeren, bedrijven, wetenschappers en overheden gaat die non-profitorganisatie voor het oogsten van nieuwe ideeën om de groeiende wereldbevolking op een duurzame wijze te voeden. Zo coachen zij onder meer boeren om beter te oogsten en sterke zakenpartners te worden.
 
Meer info en zich aanmelden via deze link  (www.rikolto.be)  . 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 okt 2020

archief