Covid-19-besmettingen gaan ook in BEVER de hoogte in

Covid-19-besmettingen gaan ook in BEVER de hoogte in

Cijfers_sciensano_21_okt
Covid-19-besmettingen gaan ook in BEVER de hoogte in - © Desdchuyffeleer
 

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België en ook in Bever en zijn omringende gemeenten schiet vliegensvlug de hoogte in. De cijfers die vanuit Sciensano deze morgen werden vrijgegeven spreken dan ook boekdelen. De gemeentelijke besturen reageren met het verspreiden van een folder voor het andermaal oproepen om de anti-coronamaatregelen strikt toe te passen.  

Cindy Durieux, schepen voor Gezondheid: ”Ook in onze landelijke gemeente hebben we thans te maken met recordcijfers aangaande de covidbesmetting. Met voor de laatste veertien dagen 18 gekende besmettingen op goed 2100 inwoners hebben wij te maken met een incidenciecijfer van meer dan 800 en kleurt onze gemeente dan ook rood. In verband met het Covid-19-virus verstaat men onder de incidentie het aantal coronabesmettingen gedurende een vaste periode en per 100.000 inwoners. We zien dat ook in onze gemeente, net zoals overigens bij alle gemeenten die ons omringen, de coronabesmettingen en het aantal zieken dag na dag toenemen.

Het aantal besmettingen neemt sterk toe in alle leeftijdscategorieën. De cijfers zijn zorgwekkend en moeten ernstig genomen worden. Daarom hebben wij vanuit de gemeente een nieuwe folder in de maak die vandaag of morgen in iedere brievenbus zal bezorgd worden waarbij de algemene en de strengere veiligheidsregels geldig sinds 19 oktober worden toegelicht.

Ook is het ontzettend belangrijk dat mensen die besmet zijn met het coronavirus eerlijk zeggen met wie ze in contact zijn geweest.  Dat is heel wat anders dan ongegrond gewag te maken van mogelijke broeihaarden van het virus en bepaalde mensen op te zadelen met schuldgevoelens. Een besmetting hoeft niet automatisch te betekenen dat iemand zijn laars lapte aan de maatregelen. Niemand is veilig voor het coronavirus. Al doe je je best, het kan ook jou overkomen. Steun daarom besmette personen in de plaats van ze te brandmerken”.

Wie nood heeft aan een babbel of bijkomende informatie kan contact opnemen met de sociale dienst van het OCMW op 054/51.70.75 of via cindydurieux50@gmail.com . 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 okt 2020

archief