Coronabesmettingen stijgen – BEVER reageert

C21

Coronabesmettingen stijgen – BEVER reageert

Corona_bever_reageert_1
Coronabesmettingen stijgen – BEVER reageert - © Deschuyffeleer
 

Onafhankelijk gemeenteraadslid Rudy Geuens meent te moeten wijzen in de richting van de recente bloedinzameling in de nieuwe gemeentelijke feestzaal voor het verklaren van de plots gestegen coronacijfers in het dorp. Hij richtte hieromtrent een schrijven met een reeks pertinente vragen aan schepen voor gezondheid Cindy Durieux. Tegenover het gestegen aantal besmettingen liet die vanuit het gemeentebestuur ten behoeve van de inwoners dezer dagen alvast een flyer in alle brievenbussen posten met een oproep om de anti-coronamaatregelen strikt toe te passen en besmette personen eerder te steunen dan te brandmerken en op te zadelen met schuldgevoelens.

Rudy Geuens in zijn persmededeling: “Het is mij ter ore gekomen dat op de jongste bloedinzameling in de gemeente op dinsdag 13 oktober besmette bestuursleden van de vriendenkring van de bloedgevers aanwezig waren en er ook daadwerkelijk een helpende hand hebben uitgestoken. De om en bij 160 bloedgevers zijn in de feestzaal, die overigens nog steeds niet officieel vergund is, dan ook mogelijk in contact gekomen met die positieve besmette personen. Ik vernam dan ook graag of er van die bloedgevers nu personen in quarantaine zijn en om hoeveel mensen het gaat. Blijkbaar zijn in die zin ook burgemeester Dirk Willem en eerste schepen Kristof Cattie thans in quarantaine”.

“Vraag is nu ook welke maatregelen het gemeentebestuur inmiddels genomen heeft om het probleem in kaart te brengen en in te dijken. Het signaal naar besmette personen moet alleszins steeds zijn om bij de minste twijfel al in quarantaine te gaan en er de nodige tijd in te blijven”.

Een stand van zaken vanuit het gemeentebestuur

Het gemeentebestuur met burgemeester Dirk Willem stuurde inmiddels in dat verband ook een persmededeling de wereld in. Daarin relativeert het de huidige piek in het aantal besmettingen in de gemeente en verstrekt het daaromtrent een stand van zaken: “Sinds een aantal weken gaat het aantal corona-besmettingen in alle gemeenten de hoogte in. Ook in Bever is dit duidelijk het geval. Toen op zondag 18 oktober twee besmettingen bij het bestuur van de Bloedgevers van Bever werden vastgesteld en op maandag 19 oktober een derde, ging bij het gemeentebestuur een alarmbel rinkelen. De kans bestaat dat deze drie personen op de bloedafname van dinsdag 13 oktober besmet moeten zijn geraakt. Onmiddellijk werd overlegd met de Beverse Bloedgevers zelf. Er werd vastgesteld dat alle nodige maatregelen werden nageleefd. Volgens de geldende regelgeving werd aan alle aanwezige bestuursleden meegedeeld dat ze onmiddellijk in quarantaine moesten gaan en contact met hun huisarts moesten opnemen”.

“Ook werd contact opgenomen met het Rode Kruis Vlaanderen om hun medewerkers te kunnen informeren en om te vragen wat zou worden ondernomen naar de bloeddonoren zelf. Hun preventieadviseur oordeelde dat de volledige organisatie, tot en met de nazorg correct was verlopen en bestempelde de activiteit als ‘laag risico’. Hierdoor zouden zij geen meldingsactie ondernemen naar de bloeddonoren toe”, luidt het verder.

“Ondertussen is nog een vierde bestuurslid van de Beverse Bloedgevers positief getest. Er zijn tot op heden nog geen concrete gevallen gekend van bloeddonoren die besmet zouden zijn geraakt. Vanzelfsprekend is het niet altijd mogelijk om die eventuele link te leggen. Het is duidelijk dat de Beverse Bloedgevers het slachtoffer zijn van het besmettelijke virus en niet de schuldige van de verspreiding ervan. We danken het voltallig bestuur voor hun inzet voor het goede doel en wensen hen een spoedig herstel”, wordt nog aangegeven.

Ook de school en de Chiro worden opgevolgd

In de persmededeling deelt het gemeentebestuur ook mee dat één klas van de gemeentelijke basisschool Ak’cent in quarantaine werd geplaatst na een positieve test van een leerkracht. Na onderzoek was het niet nodig om andere leerkrachten van de werkvloer te verwijderen.

Ook één afdeling van de Chiro werd in quarantaine geplaatst na een positieve test van één kind. Preventief werd de activiteit van aanstaande zondag inmiddels ook voor een tweede afdeling geannuleerd.

Het gemeentebestuur hoopt hiermee de correcte maatregelen te hebben getroffen en vraagt nadrukkelijk dat betrokken families de maatregelen van quarantaine nauwkeurig naleven.

Wat betekent quarantaine?

  • Je moet thuis blijven en elk persoonlijk contact vermijden. Enkel voor strikt noodzakelijke zaken mag je je woonst verlaten.
  • Laat geen andere personen in je huis en ga niet op bezoek bij anderen, ook niet voor even!
  • Houd ook afstand van je huisgenoten.

Burgemeester Dirk Willem geeft in de rand ook graag mee tevreden te zijn met de beleidskeuze om in deze legislatuur voor het eerst een schepen van gezondheid aangesteld te hebben. Hij spreekt dan ook zijn dank uit voor het werk dat in dat verband geleverd wordt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 11 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief