Resultaten demografische studie Vlaams-Brabant zijn bekend - BEVER in de kijker

C21

Resultaten demografische studie Vlaams-Brabant zijn bekend - BEVER in de kijker

Bever
Resultaten demografische studie Vlaams-Brabant zijn bekend - BEVER in de kijker - © Deschuyffeleer
 

Zonet maakte de provincie Vlaams-Brabant de resultaten bekend van een lijvige demografische studie die vooreerst ook informatie verstrekt waarbij iedere gemeente -  zo ook Bever  -  wordt vergeleken met Vlaams-Brabant en waarbij de cijfers worden voorzien van de referentie veel lager (donker blauw) , lager (licht blauw), gemiddeld (grijs) , hoger (geel) en veel hoger (oranje).

De Vlaams-Brabantse bevolking groeide in 2019 aan met + 10.117 inwoners. Dat brengt volgens het rijksregister het totaal op 1.157.541, meteen de grootste toename sinds 1990. .

Dit rapport demografie, dat de bevolking en de huishoudens in de gemeente beschrijft, bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over de bevolking: het totaal aantal inwoners, de loop van de bevolking door geboorte, sterfte en migratie, en ten slotte de eigenschappen van de inwoners met leeftijd en geslacht, nationaliteit en herkomst en de positie in het huishouden. Een tweede deel telt niet het aantal inwoners, maar het aantal huishoudens. Eerst wordt een overzicht gegeven van het totaal aantal huishoudens en de evolutie daarvan. Daarna wordt ingegaan op de kenmerken van die huishoudens. In een derde en laatste deel worden een aantal kernindicatoren samengevat in een grafiek.

Bever telt 2178 inwoners

De bevolking fluctueert elk jaar door onder meer geboorte en sterfte. Het verschil tussen het aantal geboortes en het aantal sterftes noemen we het natuurlijk saldo of de natuurlijke aangroei. Deze aangroei kan ook negatief zijn. In 2019 werden in Bever 16 personen geboren en stierven er 24. Het natuurlijk saldo bedroeg dus -8.

Naast geboorte en sterfte, heeft ook migratie (immigratie en emigratie) impact op de bevolkingsevolutie. Bever kende zo 25 inwoners die afkomstig waren van een andere Belgische gemeente en 3 inwoners kwamen van uit het buitenland.  In 2019 bedroeg deze bevolkingsgroei in Bever dus -8 +25 +3 oftewel een aanwinst van 20.

Via deze linken een cijferoverzicht van de gemeente Herne met onder meer haar
bevolking,  huishoudens, nationaliteit en herkomst,  werken, economie, detailhandel, onderwijs, wonen, ruimte, klimaat, landbouw, veiligheid, armoedezorgaanbod

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 11 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief