Ook in BEVER een Covid-19-beladen viering van Wapenstilstand

Ook in BEVER een Covid-19-beladen viering van Wapenstilstand

11_november_bever_2020__1_
Ook in BEVER een Covid-19-beladen viering van Wapenstilstand - Monument Bever-centrum
 
11_november_bever_2020__2_
Ook in BEVER een Covid-19-beladen viering van Wapenstilstand - Monument Bever-centrum
 
11_november_bever_2020__3_
Ook in BEVER een Covid-19-beladen viering van Wapenstilstand - Monument Akrenbos
 
11_november_bever_2020__4_
Ook in BEVER een Covid-19-beladen viering van Wapenstilstand - Monument Akrenbos
 

Zoals overal elders is door de coronacrisis ook in Bever de 11 november-herdenking dit jaar doorgegaan in mineur. Burgemeester Dirk Willem diende het dan ook te houden bij enkele woorden in het teken van ‘een waardige herinnering om de vrede te bewaren’, een dodenappel en een bloemenhulde voor de Beverse gesneuvelden voor het vaderland.  Dit gebeurde zowel aan het monument van de gesneuvelden op het gehucht Akrenbos als aan het monument in het centrum. Hij werd bijgestaan door de leden van het schepencollege en door Philipe Dauwe, technisch officier bij de luchtmacht en inwoner van de gemeente.

De herdachte oudstrijders en weggevoerden in Bever-centrum zijn Avez Ademar, Berckmans Jean-François, Debacker Clément, Delaever Emile, Deneyer Charles, Deschuyteneer Gustave, Devlaeminckx Joseph, Dullekens Gustave, Jacquart Jean-Joseph, Ravyts Emile, Thibaut Charles-Louis, Vandercapellen Clément, De Jonghe Louis, Vanhove Théophile, Deschuyteneer René, Heymans Jean-Baptist, Deschuyteneer Henri en Mollaert Emile.

Op de gedenksteen in Akrenbos staan de namen vermeld van Gustave Demecheleer, Odilon Demecheleer, François Maes, Georges Faveriau, Gustave en Adhemar Charmant, Van Hove Edouard en Emile Rosier. Bij de gedeporteerden wordt Edouard Letouche.

Een merkwaardig naslagwerk

Ter herinnering nog even meegeven dat de 11 november-viering van 2018  gepaard ging met de uitgave van ‘Het gulden boek van de oud-strijders en weggevoerden van de gemeente Bever tijdens de Groote Oorlog 1914-1918’, een naslagwerk van Georges Sauvage en Werner Godfroid. Het boek, dat 310 pagina's telt, is veelomvattend. Naast het ontdekken van het uitgebreid oorlogsverhaal van een groot aantal toenmalige inwoners én van Bever én van Akrenbos laat het de lezer ook toe zich een tekenend historisch beeld te vormen van de bijzonder trieste leefomstandigheden in die periode. Het merkwaardig en boeiend boek kost 22 euro en is nog te verkrijgen bij de auteurs  (Werner 0475/36.22.18 en Georges 068/55.30.09).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 31 dec 2020

archief