BEVER – Gemeentelijke wandelgids meteen een schot in de roos

BEVER – Gemeentelijke wandelgids meteen een schot in de roos

Wandelgids_bever_2021
BEVER – Gemeentelijke wandelgids meteen een schot in de roos - © Deschuyffeleer
 
Wandelgids_sportraad_2021_bever__2_
BEVER – Gemeentelijke wandelgids meteen een schot in de roos - © Deschuyffeleer
 
Wandelgids_sportraad_2021_bever__3_
BEVER – Gemeentelijke wandelgids meteen een schot in de roos - © Deschuyffeleer
 
Wandelgids_sportraad_2021_bever__4_
BEVER – Gemeentelijke wandelgids meteen een schot in de roos - © Deschuyffeleer
 
Wandelgids_sportraad_2021_bever__5_
BEVER – Gemeentelijke wandelgids meteen een schot in de roos - © Deschuyffeleer
 

Al enige weken leidt de ‘Wandelgids gemeente Bever – Kruispunt van culturen’, het jongste geesteskind van de Sportraad Bever, een glorieus leven. Op een paar uitzonderingen na vonden alle exemplaren van de eerste druk immers reeds een afnemer. Het succes noopt de initiatiefnemers dan ook opdracht te geven voor een tweede druk. De sportraad met Annemie Wielant als voorzitter is dan ook in zijn sas met de gang van zaken. Naast de inbreng van de voorzitter is ‘Wandelgids gemeente Bever’ eveneens de verdienste van een gedreven werkgroep met Philippe Soudan, Jean-Marie Krikilion en Nancy Duyms. De gids telt 76 bladzijden in een luxe kleurdruk, kost 22 euro en is te verkrijgen in een Nederlandstalige en in een Franstalige versie.

100 km wandelplezier

De wandelgids bundelt 11 wandeltochten, samen goed voor een kleine 100 km wandelplezier. Iedere tocht werd ontworpen en uitgetekend door rasechte Bevernaren.  Met veel kennis van zaken worden zowel de fervente als de occasionele wandelaar getrakteerd op een ontdekkingsreis doorheen Bever als een pareltje in de natuur en als een oase van groen en rust en waarbij hij wordt geëscorteerd door een flinke portie algemene en geschiedkundige informatie. Zelfs de geboren en getogen Bevernaar mag zich aan verrassingen verwachten. Omdat een fysieke bepijling van wandelroutes de wandelaar vaak in de problemen brengt  kozen de ontwerpers er voor de routes in hun publicatie te voorzien van  bepijld fotomateriaal.  Met het boek in de hand komt men zo veilig en wel doorheen gans Beverland.

Teamwerk

Het idee achter de publicatie van ‘Wandelgids gemeente Bever’ is ontstaan begin vorig jaar. Toen ook het coronavirus Bever aan banden legde, de sportactiviteiten zo goed als op inactief werden gezet en het Makrallendorp daarbij eveneens door nog meer wandelaars dan gewoonlijk werd bezocht ontkiemde onder de leden van de sportraad en de sportdienst het idee om de krachten te bundelen voor het uitbrengen van een wandelgids met een ietsje meer. Met steeds wel de coranaregelgeving in gedachte werd uitvoerig - veelal op afstand – beraadslaagd en overleg gepleegd. De centrale mentor hierbij was Nancy Duyms, de logistieke steunverlener vanuit het gemeentebestuur.

De wandelgids is het eindproduct van een zorgvuldige samenwerking waarbij iedere medewerker een bepaald onderdeel werd toebedeeld. Zo was het voorzitter Annemie die de randinformatie met een serieuze brok historische gegevens voor haar rekening nam. Jean-Marie  Krikilion dan weer kreeg als ‘man te velde’ de tracés van de wandellussen met én Bever-centrum én Akrenbos als uitvalbasis toebedeeld terwijl Philippe Soudan zorgde voor het nodige waardevol beeldmateriaal.

Naar waarde geschat

Annemie Wielant: “Onze sportraad is geen instelling die over een groot budget kan beschikken. Het was dus meer dan serieus afwegen of een investering van toch rond de 2000 euro voor het drukwerk te verantwoorden viel. Wij namen dan ook de beslissing om kleinschalig te beginnen en er enkel via de Facebookpagina van Sportraad Bever ruchtbaarheid aan te geven. Nu amper 3 weken nadat de gids te koop werd aangeboden is onze voorraad zo goed als op. Hieruit concluderen we dat enerzijds onze behoedzaamheid niet helemaal gegrond was maar dat anderzijds het concept naar waarde wordt ingeschat. Zelfs veel niet-wandelaars houden er aan de gids aan te schaffen”.

De 10 wandelingen gaan over trajecten met een afstand van 4 tot 16 km Wandeling 1 is daarenboven rolstoel- en buggytoegankelijk. En via doe-opdrachten voor de kleinsten krijgt ook wandelen voor hen er een extra-dimensie bij.

Voor diegene die de wandelkriebels te pakken hebben is er een extra 11de wandeling  van 9,7 km in een concept van Pajottenland+. De wandeling ‘Professor Johannes Sirjacobs zet Bever op de kaart’ werd uitgewerkt door Jos Huwaert en werd voorzien van toelichting door Werner Godfroid.

‘Wandelgids gemeente Bever – Kruispunt van culturen’ kan gereserveerd/besteld worden via 054/51 70 82 of via  philippe.soudan@telenet.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief