BEVER - 70 kleutertjes ontsnappen aan catastrofe

C21

BEVER - 70 kleutertjes ontsnappen aan catastrofe

Editiepajot_instorting_schoolgebouw__2_
Instorting achtergevel schoolgebouw Akrenbos. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_instorting_schoolgebouw__3_
Editiepajot_instorting_schoolgebouw__5_
Editiepajot_instorting_schoolgebouw__4_
 
Editiepajot_instorting_schoolgebouw__8_
Editiepajot_instorting_schoolgebouw__15_
 

Een plotseling gekraak gevolgd door het inzakken van de achtergevel van de Beverse kleuterschool op Akrenbos joeg dinsdagmiddag de vier gemeentewerklieden de stuipen op het lijf. Al bij wonder werd er niemand gewond.

Door de gestadige groei van het aantal leerlingen in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent zag het gemeentebestuur zich genoodzaakt de klaslokalen van de kleutervestiging op Akrenbos uit te breiden. In die zin waren dan ook in eigen beheer sinds een paar dagen funderingswerken aan de gang pal achter het oud bestaand gebouw.

Tijdens de speeltijd zagen de juffen Els, Marijke en Peggy een bouwvakker over de speelplaats rennen recht naar het klasje van juf Marijke. Even vlug en buiten adem kwam hij terug met de melding dat “de achtergevel is gedeeltelijk ingestort maar niemand is gewond, het lokaal is leeg”. Op dat ogenblik waren gelukkig alle kleuters heel vredig op de speelplaats aan het spelen en niemand had noch gehoord noch gezien wat er aan de hand was. “Bij het aanzien van de nipt vermeden catastrofe werd wel de adem even ingehouden” weet juf Peggy. “Minder dan 30 minuten voordien was ik nog met 35 kleutertjes aanwezig in het zwaarst beschadigd klaslokaal”

De hulpdiensten, de schooldirectie en de burgemeester werden onmiddellijk op de hoogte gebracht.

De 70 peuters en kleuters werden geëvacueerd naar de kantine van het voetbalplein achter het gemeentehuis. De brandweer van Edingen die de hulp inriep van de Civiele Bescherming van Liederkerke stutte het gebouw.

Inderhaast werd een brief samengesteld waarin de ouders werden ingelicht over het voorval. De kleutertjes zullen morgen alsnog in de kantine worden opgevangen. Vanaf maandag zullen vermoedelijk twee klasjes worden ondergebracht in ’t Sterretje, een gebouw van het OCMW dat wordt gebruikt voor de buitenschoolse kinderopvang. Het derde klasje zal een onderkomen vinden in de andere vestiging ook op Akrenbos.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief