REGIO - Wat u zeker moet weten als u naar het vaccinatiecentrum Koornmolen gaat

C21 Css

REGIO - Wat u zeker moet weten als u naar het vaccinatiecentrum Koornmolen gaat

Editie_gooik_parking_1__kopie_
Op deze parking pal naast de Koornmolen, mag u de wagen achterlaten, indien u een inspuiting krijgt. - Foto Marc Colpaert
 
Het vaccinatiecentrum Koornmolen ging van start op maandag 15 maart, met het vaccineren van de 90-plussers uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal. Ondertussen hebben al meer dan 5.000 mensen een vaccin gekregen, dit heeft alles te maken met het aanleveren van vaccins. Om alles goed te laten verlopen nog enkele aanwijzigingen.
 
Burgemeester Michel Doomst uit Gooik keek er naar uit bij de start: “Vaccinatiecentrum Koornmolen is klaar om onze oudste Pajotters te ontvangen en veilig te vaccineren. De vaccins liggen klaar en de medewerkers hebben er zin in. Om alles vlot te laten verlopen, vragen we om stipt op het opgegeven uur aanwezig te zijn, en het callcenter te verwittigen, mocht je er onverwachts toch niet geraken. Zo kan je vaccin nog aan iemand anders gegeven worden en laten we geen vaccins verloren gaan", zo vertelde hij toen. Ondertussen zijn er al heel wat oudjes naar de Koornmolen gekomen. Maar alles hangt natuurlijk af van hoeveel vaccins er geleverd worden. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen nog enkele richtlijnen. 
 
 
Van uit de meeste gemeenten neemt het ongeveer een kwartiertje tot 20 minuten in beslag, alvorens u de Koornmolen bereikt in de Processiestraat in Gooik. Indien u een afspraak heeft om 15 uur dan heeft het geen zin om u al om 14 uur aan te melden aan de ingang van de Koornmolen. Maar kom ook geen half uur te laat! Wie slecht te been is, er staan rolstoelen aan de ingang van de Koornmolen ter uwe beschikking.
Wie naar de Koornmolen komt voor een inspuiting(vaccin) mag zijn wagen op de eerste parking, kortst bij de Koornmolen plaatsen, alle andere personen moeten hun wagen op een parking 100 meters verderop plaatsen. Dit is ook zo voor de medewerkers van het vaccinatiecentrum.
Tenslotte luister naar de raad van de vele vrijwilligers die samen hun uiterste best doen om alles vlot te laten verlopen. Normaal bent u op 20 minuten tot een half uurtje terug buiten. Vergeet zeker niet uw oproepingsbrief en uw identiteitskaart mee te brengen.
 
Minder Mobiele Centrale of begeleider
Wie niet in het centrum geraakt, kan gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale. Elke gemeente heeft chauffeurs die instaan voor het vervoer. In het vaccinatiecentrum zijn voldoende (rol)stoelen beschikbaar en is 1 begeleider per hulpbehoevend persoon welkom.
Hij/zij mag mee in het centrum en kan de gevaccineerde begeleiden.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 22 mei 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2022

archief