REGIO - Een coronaproof editie van de MEGA afsluiter in het Pajottenland

C21 Css

REGIO - Een coronaproof editie van de MEGA afsluiter in het Pajottenland

Colpaert_galmaarden_mega_1__kopie_
Een sfeerbeeld van voor de corona. - Foto Marc Colpaert
 
Fluo_das_hvhk_mega
Mega_t_shirt_mei_2021
 
Corona schrikt ons niet af om de kinderen een leuke MEGA afsluiter ‘corona proof’ te bezorgen in het Pajottenland! Dit schooljaar namen 18 scholen, goed voor 458 leerlingen, deel aan het preventieproject MEGA in de lagere scholen van het Pajottenland. Als blijk voor hun inzet, sluiten we naar jaarlijkse gewoonte het project af met een heuse MEGA fuif en een toneelstuk rond preventie. Vorig jaar, mei 2020, kon de MEGA afsluiter ook al niet plaatsvinden omwille van de corona maatregelen. Toen kregen de leerlingen ook een MEGA T shirt zodat ze toch nog een aandenken hadden aan dit project. 
Daar de corona pandemie nog steeds heerst, en daardoor het tweede jaar op rij roet in het eten strooit, is er een corona proof alternatief uitgewerkt. 
Bianca Vanreepinghen, coördinator van het MEGA project, stak de koppen bij elkaar met de MEGA partners (lokale politie Pajottenland, jeugdregio Pajottenland, JAC Halle-Vilvoorde en huis van het kind Pajottenland). Hieruit vloeide een leuk alternatief voort, waarop onze scholen zeer enthousiast hebben gereageerd. 
Dit schooljaar wilden we iets verder gaan, ook met de focus op het thema geestelijke gezondheid. We bezorgen elk kind een leuk geschenkpakket met een MEGA T shirt, een spelpakket rond veerkracht voor de klas, een fluo das rond veiligheid in het verkeer. We koppelen ook een heuse ‘pimp je MEGA t shirt wedstrijd’ aan onze afsluiter. De winnende klas krijgt een MEGA ontbijt cadeau!
Programma volledig online en in de klasbubbel
Op donderdag 20 mei 2021 is de MEGA afsluiter gepland en die ziet er zo uit:
Voormiddag
10u15 scholen mogen aanmelden via de online link
10u30 MEGA vertellingen ‘wat doe je in de kou’ van PACO Producties. 
De MEGA vertellingen vervangen het gewoonlijke toneelstuk. 
11u10 MEGA Q&A Pajot begeleid door het JAC voor jongeren die vragen hebben over allerhande thema’s die hen bezig houden. In tijden van corona wordt er veel van 
jongeren gevraagd en hebben ze veel frustraties. Die wil het JAC met deze Q&A naar boven halen en er even over praten. Voor leerlingen die het wat te hoogdrempelig vinden, hebben we het aanbod gedaan om een Q&A brievenbus in de klas te zetten zodat ze anoniem een briefje kunnen posten. De leerkracht maakt dan de brievenbus open en leest de briefjes voor aan het JAC. 
12u middagpauze 
Namiddag
Vrij aanbod van:
Pimp je MEGA T shirt met textielstiften, maak een mooie foto en stuur dit naar de preventiedienst. 1 T shirt per klas mag verstuurd worden. MEGA gevoelsmuur maken met thema’s uit het MEGA project. Hoe voel ik mij erbij? Bv complimentjes geven, stress, reclame, sociale media, …. Veel kleurrijke post-itjes op de muur van de klas! MEGA en actualiteit. Kinderen zoeken in kranten en tijdschriften artikels die een link hebben met de MEGA thema’s en gaan een klassikaal gesprek aan hierover. 
Het gezelschapsspel van jeugdregio Pajottenland spelen. De spelen kaderen in het thema veerkracht en je goed in je vel voelen. Het filmpje over veerkracht (gevoelens) van jeugdregio Pajottenland bekijken met tal van interviews van bekende mensen (schepenen) en minder bekende mensen 
 
Meer info? 
Uitleg over het toneelstuk
http://www.pacoproducties.be/wat_doe_je_in_de_kou.html 
 
Uitleg Over de spelpakketten
Soulmate: https://shop.aanstokerij.be/149-soulmate.html 
Complimentenspel: https://www.debanier.be/complimentenspel-8.html 
Het deugdenspel: https://shop.aanstokerij.be/455-het-deugdenspel.html 
 
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 22 mei 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2022

archief