REGIO - Fotowedstrijd ter ere van 10 jaar cultuurregio Pajottenland & Zennevallei

C21 Css

REGIO - Fotowedstrijd ter ere van 10 jaar cultuurregio Pajottenland & Zennevallei

10_jaar_cultuurregio_pajottenland___zennevallei
REGIO - Fotowedstrijd ter ere van 10 jaar cultuurregio Pajottenland & Zennevallei - © Deschuyffeleer
 

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de erfgoedcel binnen de cultuurregio Pajottenland/Zennevallei van start ging om het geheugen van de streek te borgen voor de toekomst. Een goede reden tot feesten dus én om het geheugen van de streek toe te voegen aan Wikimedia, één van de grootste visuele geheugens op het wereldwijd web. Onder de noemer ‘Wiki loves PZ’ nodigt de cultuurregio Pajottenland & Zennevallei daartoe dan ook iedereen uit om in de periode van 1 juli tot 30 september foto’s van erfgoed (gebouwen, historische landschappen, tradities, processies, volkssporten, ambachten, streekgerechten …) en cultuur op te laden via Wikimedia Commons, een zusterplatform van het alom bekend Wikipedia.

Rijk aan bijzonder erfgoed

De erfgoedcel werkte de jongste jaren al meermaals succesvol samen met Wikimedia België en wil ook de komende jaren blijven inzetten op het ontsluiten van de regio via onder andere Wikipedia. Beleidscoördinator en Wikipedian van dienst Hilke Arijs: “Goede artikels over onze streek, vragen om goede foto’s en deze willen we met deze fotowedstrijd verzamelen. Bovendien willen we zo tonen hoe mooi en rijk aan bijzonder erfgoed onze regio wel is”.

De 10 beste foto’s worden in het najaar tentoongesteld en krijgen naast een prijs ook een plekje in het herfstnummer van het streekmagazine PenZine. Grasduin dus zeker in je digitale fotocollectie, in je fotoboeken op zolder of ga op stap en laat je inspireren door je gemeente. Bovendien nemen alle foto’s die gemaakt worden onder de noemer “Wiki loves PZ” ook deel aan de nationale fotowedstrijd ‘Wiki loves Heritage’. Meedoen is dus zeker de boodschap.

Om iedereen, ook wie niet zo vertrouwd is met het platform, de kans te geven deel te nemen aan de wedstrijd organiseert de cultuurregio alvast twee digitale workshops en dit op 1 juli en 9 september telkens van 19 tot 20u waarbij je stap voor stap begeleid wordt bij het uploaden naar Wikimedia. Deelnemen is gratis maar inschrijven is om praktische redenen wel verplicht via info@erfgoedcelpz.be .

Meer info: www.gajemeeopavontuur.be/geheugen-van-de-streek/ en www.wikimedia.be

De erfgoedcel

De erfgoedcel Pajottenland/Zennevallei is een culturele organisatie die in het Pajottenland en de Zennevallei het lokale culturele erfgoedveld ondersteunt. De organisatie maakt deel uit van de gelijknamige cultuurregio Pajottenland/Zennevallei en is actief sinds 2011.

De gemeenten die door de erfgoedcel ondersteund worden zijn: Affligem, Beersel,  Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Liedekerke, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat Met 15 aangesloten lokale besturen is de erfgoedcel één van de grootste in Vlaanderen.

De Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei wordt gefinancierd door de deelnemende gemeenten, en ontvangt ook subsidies van de Vlaamse overheid. Het is gevestigd in het Castelhof te Sint-Martens-Bodegem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022

archief