GOOIK - Het einde van het vaccineren in De Koornmolen komt er aan

C21

GOOIK - Het einde van het vaccineren in De Koornmolen komt er aan

Img_20210727_162903__kopie_
De grote toeloop is stilaan achter de rug in De Koornmolen.- Foto Marc Colpaert
 
Steeds meer mensen uit de gemeenten Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal zijn ondertussen gevaccineerd in De Koornmolen in Gooik. De kans is dan ook groot dat het centrum de deuren sluit binnen enkele weken, of dat men gaat werken met een kleinere locatie. Sporters kunnen langzaam aan plannen maken om opnieuw naar de Koornmolen te komen.
  
Goed nieuws uit het vaccinactiecentrum in Gooik, want daar blijkt men ondertussen een vaccinatiegraad van 90 procent voor 18 plussers, bereikt te hebben. Dus 90 procent van de mensen uit het Pajottenland hebben minstens één of twee prikken gekregen en elke werkdag worden er nog mensen geprikt. Momenteel zijn er plannen om de grote hal, waar nu het vaccinatiecentrum in gevestigd is, terug vrij te geven aan de sportverenigingen.  
 
Er wordt dus vandaag volop gedacht om het vaccinatiecentrum in Gooik te sluiten of te werken met een kleinere uitgave, in hetzelfde gebouw of op een andere locatie. "De vaccinatie loopt al maanden als een trein met dank aan de vele vrijwilligers die daar hun uiterste best voor doen", aldus burgemeester Michel Doomst uit Gooik. Omdat steeds minder mensen nog moeten gevaccineerd worden, is men sinds kort ook gaan nadenken om de sporters hun locatie terug te geven. De gemeente Gooik beschikt natuurlijk over een prachtige atletiekpiste en heel wat ruimte voor buiten aan sport te doen, maar tal van verenigingen hebben wel nood aan een binnenruimte, zeker naar het einde van de grote vakantie toe. "Wij zijn al een tijdje bezig met het bekijken hoe het verder moet met het vaccinatiecentrum. Eerst werd gedacht om het centrum te sluiten in Gooik en alleen dat van Dilbeek nog open te houden, maar daar zijn we van afgestapt, het vaccinatiecentrum blijft open in Gooik, maar op een andere locatie in De Koornmolen zelf, eventueel aan de linkse of rechtse zijkant van de huidige locatie, veel mogelijkheden hebben we niet. We kunnen moeilijk op het dak gaan vaccineren", lacht de burgemeester. "Wij spreken over een mini-versie van het vaccinatiecentrum om de laatste prikken te zetten, want die grote hoop mensen die moeten gevaccineerd worden die is er niet meer, en als we de grote zaal vrijgeven kunnen de sporters opnieuw de binnenruimte benutten", besluit Doomst.
 
 

Een speciaal woordje van dank gaat ook naar de vele tientallen vrijwilligers die talrijke keren op post waren in Gooik en die het vaccineren mogelijk maakten. En ondertussen doen de vele vrijwilligers rustig verder, ook soms in een hevige plensbui(en dat waren er wel enkele,red!) of in de broeiende hitte. Heel wat mensen komen ook spontaan de vrijwilligers bedanken voor het mooie werk dat ze leveren, als dat niet mooi is. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief