REGIO - Pajotse gemeenten laten Pepinster niet in de steek

C21

REGIO - Pajotse gemeenten laten Pepinster niet in de steek

Colpaert_galmaarden_belectron_1__kopie_
Ondermeer bij Belectron werden toestellen aangekocht.- Foto Marc olpaert
 
Enkele Pajotse gemeenten hebben de handen in mekaar geslagen om iets te doen voor de slachtoffers van de overstromingen in Pepinster. De gemeente Galmaarden heeft ondertussen 5.000 euro vrijgemaakt om te helpen. De vrijwilligers van Rode Kruis-Halle en de verschillende gemeentebesturen (Bever, Galmaarden, Halle, Herne en Pepingen) hebben zich geëngageerd om de toestellen aan te kopen bij de lokale winkels uit de buurt. Belectron uit Galmaarden, Electro Service Timmermans uit Herne en Marcelis uit Halle hebben met veel plezier toegestemd om hieraan mee te werken. 
 
De overstromingen van midden juli hebben een enorme ellende veroorzaakt op menselijk en materieel vlak. Tegelijkertijd rolde een ongeziene golf van solidariteit over het land: vele duizenden mensen hebben een gift gedaan, zich aangemeld als crisisvrijwilliger of zijn spontaan ter plaatse hulp gaan bieden of kledij en voedingsmiddelen gaan bezorgen. 
Net als zovele anderen zijn de afgelopen dagen ook vrijwilligers van Rode Kruis Halle ingezet in de hulpverlening in de getroffen gebieden. Bij hun terugkomst was het duidelijk dat ze nog meer konden en wilden betekenen voor die regio.
De inwoners van de regio Pepinster-Trooz (waar deze vrijwilligers aan de slag gingen) die nog in hun woning kunnen blijven wonen, missen vooral de hoogstnoodzakelijke kleine en middelgrote huishoudtoestellen: microgolfoven, waterkoker, frigo, diepvries, kookplaat,… maar ook wasmachines e.d.
Het Rode Kruis Halle organiseert daarom een actie om nieuwe elektrotoestellen aan te kopen aan inkoopprijs bij een aantal lokale leveranciers en deze naar het getroffen gebied te brengen.
Ons lokaal bestuur biedt z'n hulp aan aan het Rode Kruis-Halle en heeft een budget van 5.000 euro vrijgemaakt. Met dit budget hebben we reeds een aantal van deze toestellen aangekocht bij Belectron en bezorgt bij de meest hulpbehoevenden uit die regio. In samenspraak met een lokaal contact in Goffontaine werd een inventaris en lijst met prioriteiten opgemaakt zodat zo snel mogelijk de meest adequate hulp direct bij de juiste personen terechtkomt. Binnenkort volgt de rest.
 
Waarom Goffontaine?
Goffontaine is een gehucht van de gemeente Pepinster langs de rivier de Vesder. De gemeente Pepinster is echter momenteel niet bereikbaar omdat de brug over de Vesder (N61) weggespoeld is. De hulp uit Pepinster geraakt vaak dus ook niet tot bij die inwoners.
De vrijwilligers van Rode Kruis-Halle en de verschillende gemeentebesturen (Bever, Galmaarden, Halle, Herne en Pepingen) hebben zich geëngageerd om de toestellen aan te kopen bij de lokale winkels uit de buurt. Belectron uit Galmaarden, Electro Service Timmermans uit Herne en Marcelis uit Halle hebben met veel plezier toegestemd om hieraan mee te werken.
Uiteraard zijn wij hen hiervoor en ook voor hun eerdere persoonlijke acties dankbaar. Alle toestellen worden met de logistieke hulp van openbare besturen van Bever, Galmaarden, Halle, Herne en Pepingen en Rode Kruis-Halle aan de meest hulpbehoevenden ter plaatse worden bedeeld. Een eerste deel werd zaterdag 7 augustus al bezorgd. De komende dagen zal ook duidelijk worden wat de volgende doelgerichte actie concreet zal inhouden.
De vrijwilligers van Rode Kruis-Halle zullen het hierbij ook niet laten. Zij zijn ervan overtuigd dat die regio lang nadat alle media-aandacht uitgedoofd is, het komende jaar of zelfs nog langer hun hulp kan gebruiken. Zij engageren zich er nu al toe dat dan ook te blijven doen. Tegelijkertijd durven zij nu al rekenen op de hulp van de bevolking om hen hierin te steunen.
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief