Gemeenten PEPINGEN BEVER HERNE en GALMAARDEN verlenen hulp aan slachtoffers

C21

Gemeenten PEPINGEN BEVER HERNE en GALMAARDEN verlenen hulp aan slachtoffers

Img_3556
Puin ruimen is nodig in het getroffen gebied. Foto Bene Weyn
 

 De overstromingsramp die ons land recent heeft getroffen heeft ons allemaal sterk beroerd.

De gemeente Pepingen, Herne, Galmaarden en Bever zetten daarom samen een actie op om op het terrein steun te geven aan de getroffen mensen.

Via onze contacten konden we immers vernemen dat men nu ook in de zwaarst getroffen gebieden stilaan in de fase komt van opbouwen en herstellen. Dat brengt weer heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo is bijvoorbeeld de gemiddelde leveringsduur van een keuken maar liefst 8 maanden (zonder plaatsing), zijn er heel wat mensen die financiële problemen ondervinden om vakmensen te bekostigen voor noodherstellingen en zijn er scholen die pas na Kerstmis hun lokalen opnieuw open zullen krijgen…De impact op het terrein is dus groot.

Samen met het Rode Kruis Halle willen de vier gemeenten tegen eind augustus een groep enthousiaste vrijwilligers naar de zwaarst getroffen regio’s brengen om te helpen waar kan.

Daarom deze dringende oproep:

Heb je zin om samen ter plaatse te gaan en een hele dag de handen uit de mouwen te steken, laat het ons tegen uiterlijk dinsdag 17 augustus 2021weten via info@pepingen.be.

Vermeldt buiten je naam en je contactgegevens ook wat jouw specifieke kunde is. Dat kan algemeen zijn (je kan helpen bij fysieke arbeid en hebt bv wel al eens een muur geverfd) maar ook zeer specifiek (bv. je bent schrijnwerker, je bent student elektronica, je ben werfleider, je bent tuinaannemer, je hebt ervaring als schilder enz.).

Zeg ook wat voor jou het beste tijdstip is, een weekdag of in het weekend. We proberen op die manier het ideale tijdstip te achterhalen.

Samen met het Rode Kruis Halle en met de mensen ter plaatse zal dan een concreet actieplan worden uitgerold.

De gemeenten zullen vervoer organiseren om iedereen ter plaatse te krijgen én een verzekering voor de vrijwilligers afsluiten. Je moet natuurlijk wel zelf instaan voor je eigen (stevige) werkkledij en -schoeisel.

 

Het Rode Kruis Halle liet ons al weten dat de mensen ter plaatse zeer dankbaar zijn voor alle hulp die ze al kregen en die ze nog zullen krijgen maar ook dat de nood nog groot is! We hopen dan ook op een massale reactie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief