BEVER – Parochielokaal in Poreel wordt verkocht via BIDDIT

C21

BEVER – Parochielokaal in Poreel wordt verkocht via BIDDIT

Parochielokaal_wordt_verkocht
BEVER – Parochielokaal in Poreel wordt verkocht via BIDDIT - © Deschuyffeleer
 

In december vorig jaar maakte Herman Marissens,  de voorzitter van de Vereniging Parochiale Werken (VPW) Gewest Herne vzw, via een rondschrijven bekend dat de vzw de uitbating van de parochiezaal gelegen Poreel 9 in Bever-centrum wenste stop te zetten. Nu wordt het gebouw verkocht. De verkoop wordt georganiseerd via Biddit (notaris Stadsbader) en er is mogelijkheid om ter plaatse te bezichtigen op zaterdag 18 september van 14 tot 16 u. De inzetprijs is 160.000 euro.  De biedingen op Biddit lopen vanaf maandag 27 september om 13u tot en met dinsdag 05 oktober om 13u.

Herman Marissens: “De parochiezaal maakte oorspronkelijk deel uit van het klooster dat eigendom was van de orde ‘Filles de Saint-Joseph’. Het gebouw werd bij het vertrek van de zusters overgedragen aan de ‘Association des oeuvres paroissiales du doyenné de Hérinnes’.

Vele jaren was de parochiezaal druk beklant en een vaste afspraakplaats voor heel wat evenementen en was er ook plaats voor feest- en rouwmaaltijden. Dankzij de inzet van een plaatselijk comité dat zowel uitbating, onderhoud als administratie voor zijn rekening nam, kon deze bestemming tot op heden behouden blijven.

De voorbije jaren kwamen er bijkomende verplichtingen in verband met onder meer administratie en brandveiligheid. Het conform maken van de zaal aan alle wettelijke verplichtingen is al een uitdaging op zich. Uitgebreide verfraaiingswerken zouden vervolgens de zaal een nieuw leven kunnen geven.

Dergelijke plannen vragen ook een forse financiële injectie. Gezien de beperkte financiële middelen van de plaatselijke afdeling en een investeringsplan dat zelfs bij een optimistisch scenario rood kleurt, besliste de raad van beheer van de vzw VPW Dekenaat Lennik een einde te stellen aan de uitbating van de parochiezaal.

Het onroerende goed wordt nu openbaar te koop gesteld. De opbrengsten van de verkoop zullen door onze VPW ethisch en veilig geïnvesteerd worden. De opbrengsten maken het ons mogelijk de plaatselijke pastorale initiatieven te blijven ondersteunen”.

Nadere informatie kan ingewonnen worden via lien@notariaatgalmaarden.be of telefonisch via 054/31.33.50. Online afspraken maken is ook mogelijk via www.notariaatgalmaarden.be/kalender

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief