GALMAARDEN - Doe mee met de jaarlijkse aankoop van bomen en struiken en dit met drie gemeenten

C21

GALMAARDEN - Doe mee met de jaarlijkse aankoop van bomen en struiken en dit met drie gemeenten

Editie_galmaarden_de_mark_3__kopie_
Foto van een vorige actie.- Foto Marc Colpaert
 
Het is weer zover, de Natuurvereniging De Mark organiseert opnieuw de verkoop van bomen en struiken om vooral de gemeenten Galmaarden, Herne en Bever wat mooier, groener en vooral gezonder te maken. U heeft tot 20 oktober de tijd om uw bestelling te plaatsen. Denk aan uw kinderen en kleinkinderen en investeer nu in hun gezondheid, ze gaan het hard nodig hebben.
Natuurvereniging vzw de Mark Bever-Galmaarden-Herne biedt sinds 1992 jaarlijks een ruim assortiment aan van streekeigen,resistente fruitvariëteiten, hagen, heggen en bomen on samenwerking met de gemeentebesturen van Bever,Galmaarden en Herne.
Vele (fruit) bomen,hagen en struiken zijn een bron van leven. Niet alleen voor nuttige insecten, vlinders en vogels. Dat geldt ook voor onszelf want een groene leefomgeving met lokaal voedsel versterkt onze conditie. Hoe meer bomen en  planten die CO2 vastleggen, hoe beter voor de luchtkwaliteit en het klimaat.
 
 
“Dames en heren,appels en peren,kersen en pruimen, zelf jaarlijks oogsten in je tuin  met aanbod van “Vriend van het Groene Lint?” 
 
Kleine Landschapselementen (KLE) zijn belangrijk voor je gezondheid,leefomgeving, fauna en flora.Die zorgen voor zuurstof en vangen fijnstof op. Zomers meer schaduw en koeler in  de tuin. 
Door (fruit-) bomen en – struiken (o.a. bessen) te omzomen met inheemse hagen, heggen en bosjes... trek je trouwens mooie vlinders en broodnodige bijen aan in de bloesems van je tuin. 
Kleinfruit waaronder bessenstruiken bevat talrijke vitamines en natuurlijke suikers.Samen met fruitbomen ideaal voor elke tuin want ze zijn zowel beschikbaar in hoogstam als halfstam  Sommige fruitbomen heel bijzonder: moerbei (friszoet),kweepeer (compote) en mispel (jam). 
 
Trouwens de opbrengst van de actie “Vriend van het Groene Lint” door vzw De Mark Bever-Galmaarden-Herne wordt integraal besteed aan de aankopen in de natuurreservaten.
 
De “Vriend van het Groene Lint plantactie” loopt sinds 1992 m.m.v. hogergenoemde gemeentebesturen, via de website www.vzwdemark.be tot 20 oktober. Bestelbon kan je ook aanvragen bij André Prové 054/589217(18-20u) andreprove@hotmail.com en/of bij Tony Geldolf 0472/317.521.
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022

archief