HERNE – Pajotse Klimaatsofa met ‘De Weg van Water’ in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE – Pajotse Klimaatsofa met ‘De Weg van Water’ in het Dominicanessenklooster

Op_de_sofa_water_herne
HERNE – Pajotse Klimaatsofa met ‘De Weg van Water’ in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Met ‘De weg van water? Iedereen mee in bad!’ in het Dominicanessenklooster op donderdag 25 november is de Pajotse Klimaatsofa toe aan zijn tweede halte. De Pajotse Klimaatsofa vindt telkens plaats van 19u30 tot 21u30. Lieven Symons, bezieler van Waterland vzw, een doe- en denktank die zich inzet voor gezonde waterlopen, vertelt dan over de natuurlijke watersystemen en hoe we ons best kunnen wapenen tegen onder meer droogte en overstromingen. De uiteenzetting wordt afgesloten met een kort netwerkmoment en een drankje.

Vanaf dit najaar trekt de Pajotse Klimaatsofa door de regio. Elke maand vleien gepassioneerde experten zich neer op de sofa en in een knus Pajots sfeertje kan dan genoten worden van boeiende lezingen over onderwerpen die onze wereld nóg mooier kunnen maken. De Pajotse Klimaatsofa houdt halt op inspirerende plaatsen waar informatie en verbinding centraal staan. Deze lezingenreeks is een initiatief van het Regionaal Landschap, Klimaatpunt en de provincie Vlaams-Brabant.

Nog op het programma

Mijn dorp? Een dorp vol power! Donderdag 16 december in Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch in Roosdaal (Pamel). Spreker: Tom Schaeken (Innovatiesteunpunt)

Iedereen elektrisch? Zo kan het! Woensdag 26 januari 2022 in Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik. Spreker: Pieter Boussemaere (Hogeschol VIVES)

Voeding van eigen kweek? Maak kennis met de boer om de hoek. Donderdag 24 februari 2022 in Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch in Roosdaal (Pamel). Spreker: Anne-Marie Van Geenberghen (Innovatiesteunpunt)

Mijn tuin? Een natuurlijk paradijs! Donderdag 31 maart 2022 in het Dominicanessenklooster in Herne. Spreker: Bart Backaert (stad Aalst)

Deelnemen kost 5 euro per avond. In de prijs zit een drankje inbegrepen. Jouw inschrijving is bevestigd na betaling van het inschrijvingsgeld op rekening IBAN BE29 9791 4775 6364, BIC ARSPBE22 met vermelding ‘Naam en voornaam + inschrijving De Pajotse Klimaatsofa' t.a.v. Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei vzw.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022

archief