REGIO - Het vaccinatiecentrum in Gooik terug open nu in de kerk van Strijland

C21

REGIO - Het vaccinatiecentrum in Gooik terug open nu in de kerk van Strijland

Img_20211118_093804__kopie_
Rechts ziet u de parking, voor de kerk staat een witte tent, daar moet u naar binnen gaan.- Foto Marc Colpaert
 
Img_20211118_082839__kopie_
De wachtruimte zijn de stoelen van de kerk. - Foto Marc Colpaert
 
Vanaf  16 november ging het  nieuw vaccinatiecentrum open, even verderop in de kerk van Strijland. Het is de bedoeling dat tussen 16 november en eind dit jaar alle 65-plussers uit onze regio hun derde spuit moeten gehad hebben. En straks misschien wel iedereen van 18+. Om organisatorische redenen werd een korte pauze ingelast, dit had ook te maken met de wegenwerken in het centrum van Strijland. Deze zijn nu achter de rug, wel zijn de parkeerplaatsen rond de kerk beperkter dan deze rond de Koornmolen.
 
De oplossing om naast de sporthal van Gooik een vaccinatiecentrum te plaatsen was dus tijdelijk. De plaatst was te beperkt om daar een groot aantal mensen te vaccineren en dat zijn er - nu de regering beslist heeft om alle mensen een derde prik te geven - toch nog enkele duizenden. Vandaag zijn er drie lijnen operationeel in de kerk van Strijland, dat is meer dan de twee lijnen van de vorige vaccinatieplaats. "Het gaat momenteel goed, maar de voorbereiding was toch nog intenser dan dat we gedacht hadden. Zo was er geen internetverbinding aanwezig en waren er nog andere kleine probleempjes. Gelukkig hebben wij een goed team dat dit tot een goed einde bracht, we zijn het ondertussen al wat gewoon", lacht burgemeester Michel Doomst. 

Op de nieuwe locatie moet u dit parkeren op een kleinere parking tussen de kerk van Strijland en de zaal Edele Brabant. De capaciteit is niet zo groot en er wordt dus ook gevraagd om goed de richtlijnen van de stewards op te volgen. Die mensen staan daar in de kou om u het leven gemakkelijker te maken. Het kan soms zijn dat het even wat tijd in beslag neemt alvorens u de parking mag oprijden, maar dit gaat over een minuutje of iets meer. Binnen in de kerk zijn er genoeg mensen die u verder de weg wijzen. Ondertussen zijn er al een hele hoop brieven verstuurd naar de inwoners van de 6 Pajotse gemeenten. De nieuwe locatie ligt slecht op 500 meter van de Koornmolen, langs de Strijlandstraat in Gooik. De vaccinatie zelf zal zeker tot begin volgend voorjaar doorgaan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 17 nov 2022

archief