Voorleesweek gaat digitaal in regio PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI

C21 Css

Voorleesweek gaat digitaal in regio PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI

Foto_digitale_voorleessessies_3
Voorleesweek gaat digitaal in regio PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI - © Deschuyffeleer
 

De bibliotheken in het Pajottenland & Zennevallei organiseren tijdens de voorleesweek digitale voorleessessies in de klas. Bij deze sessies lezen jeugdauteurs voor uit eigen werken om zo het leesplezier van kinderen te verhogen.

 

In de bibliotheek kunnen kinderen al terecht voor het vinden van leesplezier, maar tijdens de Voorleesweek van 20 tot 28 november trekken ze dit ook gewoon door naar de klas. Het thema dit jaar is “Eén kwartier, elk kind, elke dag” en daar spelen de bibliotheken graag op in.

Zo konden leerkrachten van lagere scholen in de regio Pajottenland & Zennevallei intekenen op digitale voorleessessies in de klas, waarbij ze in de voorleesweek elke dag een filmpje krijgen waarin een jeugdauteur voorleest uit eigen werk. Elke graad krijgt voorleesfilmpjes van een andere auteur. Kim Crabeels maakte voorleesfilmpjes voor de 1ste graad, Stefan Boonen en Melvin voor de 2de graad en Reinhilde van Driel voor de 3de graad. Op die manier zullen in totaal meer dan 8700 kinderen deze week kunnen uitkijken naar enkele leuke voorleesmomenten.

 

Door deze digitale voorleessessies willen de bibliotheken het belang én plezier van voorlezen nog eens extra in de kijker zetten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022

archief