PAJOTTENLAND - Nachtelijke flitscontrole betrapt hardrijder aan 190 km/u

C21

PAJOTTENLAND - Nachtelijke flitscontrole betrapt hardrijder aan 190 km/u

U_rijdt_te_snel
PAJOTTENLAND - Nachtelijke flitscontrole betrapt hardrijder aan 190 km/u - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland hield in de nacht van zaterdag op zondag een flitscontrole vooral op de Edingsesteenweg in Gooik. Daarbij werden 286 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. Het aantal overtredingen was niet min. Liefst 85 van hen, nagenoeg een op drie, hielden zich niet aan de snelheidsbeperkingen.

Drie overtreders zagen daarbij onmiddellijk hun rijbewijs voor een tijdje ingetrokken. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 190 km/u in bebouwde kom. Nog een ander voertuig hield het bij 90 km/u eveneens binnen bebouwde kom. Dat voertuig werd geïntercepteerd  waarbij de bestuurder ook nog eens een positieve ademtest aflegde.

Daarnaast werden nog enkele opvallende vaststellingen gedaan zoals een inbreuk op het voorlopig rijbewijs en een overtreding voor het gebruiken van een smartphone achter het stuur. Een buitenlandse bestuurder kreeg een onmiddellijke inning en een proces-verbaal voor het afleggen van een positieve ademtest en het laten plaatsnemen van meer personen aan boord (5 passagiers op de achterbank) dan plaatsen uitgerust met gordel. Voor nog een andere bestuurder werd in dezelfde zin een onmiddellijke inning uitgeschreven voor het vervoer van 4 passagiers op de achterbank.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022

archief