HERNE - Opnieuw een sfeervolle middernachtmis in St-Petrus en Pauluskerk

C21

HERNE - Opnieuw een sfeervolle middernachtmis in St-Petrus en Pauluskerk

Herne_-_opnieuw_een_sfeervolle_middernachtmis_in_st-petrus_en_pauluskerk
HERNE - Opnieuw een sfeervolle middernachtmis in St-Petrus en Pauluskerk - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de kerstnacht vindt er opnieuw een middernachtmis plaats in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne. De organisatie verloopt volgens de dan geldende coronamaatregelen. De misviering wordt voorgegaan door federatiepastoor Kris Meskens en vangt aan om 23u. Iedereen, niet alleen vanuit de federatieparochies maar ook uit de omliggende parochies, is welkom.

De misviering wordt voorzien van extra muzikale intermezzo’s, zang van het Legatokoor en het verhaal van ‘De Herdersjongen’. Ook worden kleine acts ingelast die het kerstgebeuren duidelijk in de kijker stellen. Na de mis wordt vanuit de kerk gezamenlijk afgezakt naar de kerststal om daar samen omstreeks middernacht het pasgeboren kindje Jezus in de kribbe te leggen. Kerstmuziek, een heildronk (als de maatregelen het toelaten) en een gezellige sfeer met de gelegenheid elkaar alvast coronaproof een Zalig Kerstfeest te wensen maken het plaatje compleet.

Tot voor enkele jaren was het steevast Germain Derijcke die omstreeks middernacht in zijn eentje het kindje Jezus symbolisch, ging neerleggen in de kerststal met levende dieren. Het is ook hij die instaat voor de oppas en het onderhoud van de dieren. Die inspanningen werden opgepikt door enkele gelovigen die in de gedachtegang van het kerstspel van jaren terug er opnieuw een gebeurtenis met ietwat meer uitstraling wilden van maken.

Daartoe stelde onder meer een schenker eerder al waardevolle beelden van het kindje Jezus, van Maria en van Jozef ter beschikking om in de kerststal te plaatsen. Daar zijn dit jaar nog drie herdersbeelden bijgekomen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 21 dec 2022

archief