BEVER/HERNE – Bloedgeven doet leven

C21

BEVER/HERNE – Bloedgeven doet leven

Bloedgeven_bever_herne_dec_en_jan_21_en_22
BEVER/HERNE – Bloedgeven doet leven - © Deschuyffeleer
 

Coronatijden of niet: bloed geven is en blijft een prachtige daad van solidariteit waarbij levens gered worden. Hierbij komen ook de bloedgeversverenigingen tegemoet aan de oproep van het Rode Kruis om de bloedvoorraad in Vlaanderen op peil te houden. De volgende bloedafname in Bever is voorzien nu donderdag 30 december en in Herne op donderdag 6 januari 2022.

De voorbije maanden  kwamen er her en der minder mensen bloed geven. Wellicht omdat ze contact met andere mensen willen vermijden om zo een eventuele besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Voorzitter Philippe Allert: “Het is wel zo dat er in de eindejaarsperiode minder donoren zich aanbieden om bloed te geven. Niet alleen in Bever maar bij alle organisaties is en blijft de veiligheid  van de  donoren een topprioriteit. Alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen worden dan ook overal scrupuleus toegepast. Intussen is en blijft ook de regel van het vooraf digitaal inschrijven van kracht”.

Afspraak

Maak voor je donatie steeds een afspraak via donorportaal.rodekruis.be   of via het gratis nummer 0800 777 00. Duid aan dat je een bevestigingsmail wil ontvangen. Respecteer het uur van je afspraak. 

Breng een eigen balpen mee om de medische vragenlijst in te vullen. Zo wordt het  fysieke contact onderling de donoren en medewerkers/vrijwilligers vermeden en verloopt de registratie dus extra veilig. Breng niet-donoren en kinderen niet mee, respecteer de veiligheidsafstand van anderhalve meter en doe de donorzelftest.

Is het antwoord op de vraag ‘Ben je gezond?’ IK TWIJFEL of  NEEN : kom dan niet!

Bever/Herne

In Bever kan u bloed geven op donderdag 30 december in de evenementenzaal ‘Plaats 10’ van 16 tot 20 u.

In Herne is dat op donderdag 6 januari in het Dominicanessenklooster (H. Geeststraat 22) van 17u30 tot 21u.  Van die gelegenheid maakt de organisator ook gebruik om de verdienstelijke donoren in beperkte kring te huldigen. Dit zijn Thiebaut Regine, Vanden Broeck An, Dolens Anne-Catherine, Van Hende Cindy voor 25 bloedgiften, Suys Lutgarde, Vancayseele Werner voor 50 bloedgiften en Stalpaert Geert en  Meersman Christiane voor elk 75 bloedgiften.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 21 dec 2022

archief