REGIO - 200 Kinderen tussen 5 en 11 jaar kregen op donderdag hun eerste prikje in het vaccinatiecentrum en dat was een primeur voor Vlaanderen

C21

REGIO - 200 Kinderen tussen 5 en 11 jaar kregen op donderdag hun eerste prikje in het vaccinatiecentrum en dat was een primeur voor Vlaanderen

Editie_gooik_eerste_prik_1__kopie_
Lou met vrijwilligster Veerle kreeg de eerste prik.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_eerste_prik_2__kopie_
Voor Lou het wist was het al voorbij.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_eerste_prik_3__kopie_
Jari zat in een Formule 1 wagen tijdens de prik.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_eerste_prik_4__kopie_
Dokter Willy Coernegrachts verkleed als kapitein gaf Victor een spuitje. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_eerste_prik_5__kopie_
Burgemeester Michel Doomst deelde de diploma's uit.- Foto Marc Colpaert
 
A_a_a_vrijwilligers
Enkele vrijwilligers samen voor ze van start gingen
 
A__a_koornmolen_1__kopie_
De zaal werd versiert met tal van figuurtjes.- Foto Marc Colpaert
 
A_a_koornmolen_2__kopie_
Tot zelfs in de ingang stonden er speeltuigen.- Foto Marc Colpaert
 
Op donderdagnamiddag werden in totaal een 200 kinderen verwacht tussen de 5 en 11 jaar voor hun eerste prikje tegen de corona. Om de prik wat gemakkelijker te laten voorbijgaan - lees met minder stress - werden tal van speeltuigen naar het vaccinatiecentrum in Strijland gebracht. Dat hielp voor sommige kinderen, voor andere was het toch wel even moeilijk. Door de drukte van de aanwezige persmensen hadden de kinderen gewoon geen tijd om schrik te hebben.
 
Ook in het Vaccinatiecentrum Strijland werden op donderdag 30 december een 200 kinderen vlot en veilig gevaccineerd. In Gooik werd daarvoor een testdag georganiseerd, de eerste in Vlaanderen. 
De kerstvakantie is het ideale moment om te spelen, te knutselen, te wandelen, … en om kinderen én hun omgeving te beschermen tegen het coronavirus. De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid keurde onlangs het Pfizer/BioNTech-vaccin, voor kinderen tussen 5 en 11 jaar, goed.
Ook in Vaccinatiecentrum Strijland zullen volgend jaar tal van kinderen vlot en veilig gevaccineerd kunnen worden. Daarom werd er op donderdag 30 december alvast een testdag georganiseerd. Dit voor kinderen tussen 5 en 11 jaar uit Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal
Tussen 14 en 18 uur waren er 200 vaccins uitsluitend beschikbaar voor jonge kinderen. Er werd een oproep gedaan naar de ouders om hun kinderen in te schrijven, ongeveer een 200 tal kinderen werden ingeschreven. De organisatoren belden alle ouders nog eens op na inschrijving om er zeker van te zijn dat ze zouden komen op donderdag. Zo goed als alle ouders bevestigden dat. 
Alle middelen werden in de  strijd gegooid om de kinderen op hun gemak te stellen, zo waren er tal van grote posters, leuke figuurtjes en zelfs de vrijwilligers hadden de vraag gekregen om er die dag leuk gekleed bij te lopen. En die lieper er verdomd leuk bij, de vrijwilligers en anderen, hebben zichzelf nog maar eens op de kaart gezet. Toen was het tijd voor de eerste prik en die was voor de 11 jarige Lou Vanvaerenbergh uit Galmaarden. Zijn vader twijfelde niet toen men  de vraag stelde of hij mocht geprikt worden. Lou gaf ook geen krimp en kreeg nadien nog een diploma en een drankje als dank.
Ook Jari Steens 8 jaar uit Gooik kroop met volle goesting in een grote speelgoed racewagen en liet zich gewillig prikken, zijn mama was zeer duidelijk "wij hebben nooit getwijfeld om hem te laten vaccineren, " en mijn papa ook niet",vulde Victor aan. Ondertussen deelde burgemeester Michel Doomst aan alle kinderen die geprikt werden hun diploma uit, het liep als een trein daar in het vaccinatiecentrum. De politie was wel opvallend aanwezig omdat er sprake was van enkele mensen die wilden komen betogen, maar het eerste uur bleef alles rustig.
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 21 dec 2022

archief