BEVER - Agentschap Zorg en Gezondheid doet De Zorgcarrousel sluiten

C21

BEVER - Agentschap Zorg en Gezondheid doet De Zorgcarrousel sluiten

Zorgcarrousel_sluiting
BEVER - Agentschap Zorg en Gezondheid doet de zorgcarrousel sluiten - Foto © De Zorgcarrousel
 

Via zijn woordvoerder Joris Moonens deelt het Agentschap Zorg en Gezondheid in een persbericht mee dat het niet-erkend woonzorgcentrum De Zorgcarrousel in Pontembeek moet sluiten. “De Zorgcarrousel biedt de zorg- en dienstverlening van een woonzorgcentrum, zonder daarvoor vergund en erkend te zijn. Tegen 31 maart moet de dienstverlening er stopgezet worden.

De voorziening biedt langdurige huisvesting en zorg aan 5 zorgbehoevende ouderen. De Vlaamse wetgeving voorziet dat de dienstverlening van een woonzorgcentrum enkel kan in een erkende voorziening om zo een aantal minimale kwaliteits- en veiligheidsnormen te kunnen opleggen en inspecteren. Zorg en Gezondheid heeft daarom besloten de sluiting op te leggen van De Zorgcarrousel. Tegen 31 maart moeten de 5 inwonende ouderen een nieuwe huisvesting gekregen hebben”.

Joris Moonens, woordvoerder van Zorg en Gezondheid: “Uit veiligheid voor de bewoners kunnen we niet anders dan de sluiting op te leggen van deze voorziening. Er zijn immers geen garanties dat deze voorziening ook op langere termijn de permante zorg en ondersteuning kan bieden aan de zorgbehoevende ouderen die een erkend woonzorgcentrum kan bieden.

Samen met het lokale bestuur stellen we een begeleidingscommissie samen die een nieuwe huisvesting in een ouderenvoorziening zal zoeken voor de 5 inwonende ouderen”.

“De beslissing tot sluiting gebeurt op basis van vaststellingen die de Zorginspectie deed bij een bezoek aan De Zorgcarrousel op 17 november. De beslissing tot sluiting is een volle verantwoordelijkheid van de Vlaamse overheid.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief