Open wandeling in BEVER

C21 Css

Open wandeling in BEVER

Kapel_burcht_bever_
 

Bestemming van de maandelijkse open wandeling van de Streekgidsen (Toerisme Pajottenland & Zennevallei) is deze keer Bever, de meest uitgestrekte gemeente van de streek, gelegen in de uiterste zuidwesthoek van Vlaams-Brabant en grenzend aan Henegouwen en Oost-Vlaanderen.

We vertrekken op de ‘Plosje’, zoals de centrale Plaats genoemd wordt. We gaan er een kijkje nemen in de Sint-Martinuskerk, die door inplanting en omvangrijk silhouet de dorpskern  domineert en tot de oudste van de regio behoort. Haar oorsprong gaat minstens terug tot 1137.

Aandacht schenken we ook aan het standbeeld ter ere van de heks Marie Catier, want in Bever maken heksen of makrallen van oudsher deel uit van het plaatselijke bijgeloof en vooral van de plaatselijke folklore.

Hoofddoel van onze wandeling is echter op zoek te gaan naar de mysterieuze Burght van Bever, waarvan, behalve een ongeveer 8 meter hoge motte, weinig sporen terug te vinden zijn. Ook stoppen we even aan de mooie bakstenen Sint-Martinuskapel, gebouwd in 1760 en  gelegen in het groen bij een driesprong in dezelfde wijk Burght .

Onze zoektocht brengt ons langsheen kleinere en iets bredere landwegen met weidse vergezichten op de zeer landelijke omgeving van deze faciliteitengemeente, met als eigenaardigheid dat straten er binnen een wijk dezelfde naam dragen.  Poreel, Kerkhove, Bloemendael, Burght …

Afspraak om 14u30 aan de kerk van Bever.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 22 mei 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2022

archief